• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Karamehmet’e şartlı finansman

Yeniakit Publisher
2014-06-19 07:55:00 - 2014-06-18 23:03:41
‘Karamehmet’e şartlı finansman

Yıldız Holding iştiraklerinden Gözde Girişim, yabancı ortaklarla mahkemelik olan Çukurova Grubu’na bağlı Turkcell’in borçları için “şartlı finansman” sağlamayı planlıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Ortaya çıkan bir şey yok, ancak rakam 1.6 milyar dolar olabilir” dedi.

İBRAHİM ACAR / İSTANBUL - Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, yabancı ortaklarla mahkemelik olan Turkcell’in borçları için Mehmet Karahmehmet’in başında bulunduğu Çukurova Grubu’na “şartlı finansman” sağlama niyetinde olduklarını söyledi.

Konuya ilişkin sorularımızı cevaplandıran Murat Ülker, “Burada çözülmesi gereken bir sorun var. Biz o soruna yardımcı oluyor muyuz? Konu bununla alakalı. Yoksa Turkcell satılıyor ve biz alıyor değiliz. Ortaklarından biri çıkıyor onun yerine biz giriyor değiliz” dedi. Yapılandırılmış şartlı finansman için Yıldız Holding’in iştiraki olan Gözde Girişim Grubu’nun da özsermaye koyması gerektiğini anlatan Ülker, “Öncelikle sermaye koymanız lazım. Şu anda ortaya çıkan bir şey yok, konuşuluyor. Fakat konuşulan toplam rakam 1.6 milyar dolar” diye konuştu.

SÜRE 30 TEMMUZ’A KADAR

Bu arada; İngiliz Yüksek Mahkemesi; Çukurova Gurubu’nun Turkcell’deki dava konusu olan hissesine ilişkin Alfa Grubu’na yapılması gereken ödemenin süresini 30 Temmuz tarihine kadar uzatma kararı aldı. Mahkemenin bu kararı görüşmelerin önemini daha da arttırdı.

Turkcell’de ortak olmalarının sözkonusu olmadığını da belirten Ülker, “Turkcell ortaklarının hatta hisselerinin değişmesi sadece Telekomünikasyon Üst Kurulu’nun izni ile olacak bir süreç. Bunlar izne tabidir. Bunlar regüle edilmiş imtiyazlı endüstriler. Yazılmış kuralları var. Yani birileri hisse satıyor da biz alıyor değiliz” yorumunda bulundu.

BİRKAÇ AYDIR DÜŞÜNÜYORUZ

Mahkemenin süreyi Temmuz sonuna kadar uzattığına dikkat çeken Ülker, “Bütün olgu da onun için” değerlendirmesinde bulundu. Turkcell konusuyla birkaç aydır düşündüklerini belirten Ülker, finansman konusu için yerli ve yabancı bankaların kendilerine başvurduğunu kaydetti. Çukurova Grubu’ndan geçerli bir teminat alacaklarını da anlatan Murat Ülker, “Alacağımız teminat parayı verecek bankayı da razı etmesi lazım. Benim kendi keyfim değil ki. Demek ki usulü neyse o olacak. Ha diyelim ki ‘o vermedi, bu olmadı, şu olmadı’, bu iş de olmaz o zaman. Biz finansmanı kime veriyoruz. Çukurova’ya veriyoruz. Şartlı ve yapılandırılmış olduğuna göre. Şartları var. Yapılandırılmış da ne demek şöyle öderim, sen de şöyle ödersin demek. Bunun karşılığında da bir teminatı var. Kimse kimseye teminatsız, yoldan geçerken 2 milyar para verecek hali yok. Ayrıca Çukurova da bu memleketin güzide bir firması” değerlendirmesinde bulundu.

Eti Soda’yı da alabiliriz

Yıldız Holding’in iştiraklerinden Gözde Girişim Sermayesi’nin perakendeden bankaya kadar birçok işi olduğuna dikkat çeken Murat Ülker, “Madenciliğe benzer işimiz de var. Eti Soda’nın da Murat Ülker için cazip olan kısmı, yerin altına kimse girmiyor. Bir şey kazmıyor. Maden gibi değil yani. Kimyasal bir tesis. Karşı taraf satmaya istekli olursa. Biz de onu Gözde’nin portföyü için dahil edebiliriz. Görüşme yapmadık, planlıyoruz” diye konuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23