• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karamehmet’e ‘işçinin alınterini öde’ çağrısı

Yeniakit Publisher
2013-02-20 21:15:00 - 2013-02-20 21:16:00
Karamehmet’e ‘işçinin alınterini öde’ çağrısı

Yaklaşık 6 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle BMC’nin İzmir Pınarbaşı’daki fabrikasının önünde eylem yapan işçiler, Ankara yolunda. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Mehmet Emin Karamehmet’i BMC işçilerinin alınterini ödemeye davet etti.

HABER MERKEZİ
Turkcell, Lig TV başta olmak üzere inşaat sektöründen lojistiğe, medya sektöründen finans şirketine kadar birçok ticari oluşumu çatısı altında bulunduran Mehmet Emin Karamehmet’in sahibi olduğu Çukurova Holding, aylardır çalışanlarına adeta kan kusturuyor.  Yaklaşık 6 aydır maaşlarını alamayan holdingin İzmir’de kurulu BMC fabrikası işçileri seslerini duyurabilmek için Ankara’ya yürüme başladı. BMC’nin İzmir Pınarbaşı’daki fabrikasının önünde eylem yapan işçiler, Ankara’ya doğru çıktıkları yürüyüşte AK Parti Manisa Milletvekili Doç.Dr. Selçuk Özdağ’ın katkılarıyla Manisa’da Kapalı Spor Salonu’nda geceleme imkanı buldular.
BMC işçileri Özdağ’ın bu desteğini büyük bir takdirle karşılarken gecenin ilerleyen saatlerinde siyasetçilerin ziyaretleriyle moral buldular. AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz eylem yapan işçileri ziyarette bulunarak yanınızdayız mesajı verdiler.   
ÖZDAĞ: EVLERİNE EKMEK GÖTÜREMİYORLAR
İşçilere hitaben bir konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Haklı davanızda kazanan siz olacaksınız. Bu da geçer hep beraber sizinleyiz. Ben de Ankara’ya kadar sizinleyim. En kısa zamanda isteğinize kavuşacağınızdan eminim. Bütün fedakârlığı yapmaya hazırım” sözleriyle moral verdi.
“1964 yılında kurulan ve bugüne kadar yüz binlerce insan ekmek kapısı olan BMC fabrikasının uzun zamandır finansal sıkıntılar çektiğini ve çalışanların mağdur edildiğine dikkat çeken Özdağ, şunları söyledi:  “BMC, 1989 yılında Mehmet Emin Karamehmet’in sahibi olduğu Çukurova Holding tarafından satın alınmış ve bugün yüzde 99.8’i bu holdingindir. Fabrikanın toplam 2300 çalışanı vardır. Bu fabrikanın işçileri 10 aydır maaşlarını düzenli olarak alamamakta, evlerine ekmek götürememekte ve çocukların okul masraflarını karşılayamamaktadır. İşçilerin alın teri kurumadan emeklerinin karşılıklarının verilmesi düsturu BMC tarafından ihmal edilmiştir. Bu mağduriyetlere BMC duyarsız kalmamalı ve üç maymunu oynamamalıdır. İşçilerimiz fabrikalarına dönmeli ve gelecek endişesi taşımamalıdır. Mehmet Emin Karamehmet’i işçilerimizin alın terlerinin karşılıklarını ödemeye davet ediyorum.”
ÖZEL: ALINTERİ KUTSALDIR
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise yaptığı konuşmada, “Nerede emekçi işçi sınıfının hak arama mücadelesi varsa oradayım ve tam destek veriyorum. Bu zor şartlarda geçim koşulları bu kadar ağırken 6 ay maaş alamamak işçi sınıfına indirilmiş en büyük darbedir. İnsanları biraz sağduyulu olmaya davet ediyorum. Emekçi sınıfının alınteri kutsaldır ve BMC işçilerinin haklarını alıncaya kadar yanlarında olduğumu bir kez daha yineliyorum” dedi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23