• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karaman-İstanbul 4 saat olacak

Yeniakit Publisher
2014-03-13 09:23:00 - 2014-03-13 09:39:08
Karaman-İstanbul 4 saat olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman-Konya Hızlı Tren temel atma törene katıldı. Karaman Tren Garı’ndaki törende konuşan Bakan Elvan, bugün önemli bir gün yaşandığını belirterek, “Ama geçmişi unutmamız gerekiyor. Bu önemli günleri nasıl ve ne şekilde kazandık hepimizin çok iyi anlaması gerekiyor.

KARAMAN -  2002 yılında AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye’de siyasi anlamda istikrar sağlandı, ekonomik alanda istikrar sağlandı. Bu istikrarla birlikte hemen hemen tüm alanlarda, tüm sektörlerde reform hareketleri başladı. 10 yıl önce, 12 yıl önce yüksek hızlı tren projesini kim ve hangi parti bir proje olarak sunabilirdi. Bunlar konuşuluyor muydu? Muhalefet liderlerine, partilerine soruyorum, bunların böyle bir hayali var mıydı, böyle bir düşüncesi var mıydı? İşte biz hayal dediğimiz ne varsa hepsini gerçeğe dönüştürdük. Karaman’dan İstanbul’a 4 saatte ulaşabileceğinizi kim söylerdi size. Sizi 4 saatte Karaman’dan İstanbul’a artık ulaştıracağız. Yine Karaman’dan Ankara’ya 2 saatten daha kısa bir sürede inşallah ulaşacaksınız. Ama maalesef bu istikrara balta vurmak isteyenler, bu istikrarı ortadan kaldırmak isteyenler var. Türkiye’de istikrarsız bir ortamı oluşturmaya çalışanlar var.  İşte bugün yapılmak istenen de o. Berkin Elvan’ın olayı üzücü bir hadise. Ama bu çocuğumuzun ölümünü kullanıp bunu siyasi bir ranta dönüştürüp çalışmak kadar ayıp bir şey olamaz. Ben kınıyorum onları. Hele hele seçim öncesi böyle bir eyleme girişmek, yakıp yıkmak bizim hangi geleneğimizde var sorarım size. Kamu kurumlarına saldırmak, araçları yakmak yıkmak, camları kırmak bu mudur demokrasi anlayışı, bu mudur hukuk anlayışı? Böyle bir anlayışı biz nasıl ve ne şekilde kabul edebiliriz. Hiçbir gelişmiş ve demokratik ülkelerin kabul edemeyeceği yaklaşımlardır bunlar. O nedenle hiçbir marjinal gruba prim vermemeliyiz. Eleştirmek istiyorsanız elbette eleştirebilirsiniz, ona açığız. Ama yıkarak yakarak değil. Bu ülke bizim, hepimizin. Bu ülkeyi tahrip etmeye çalışmak kimsenin hakkı da değildir” dedi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise, “Son 10 yılda hükümetimizin demiryollarına verdiği sınırsız destekle yüksek hızlı tren hatları, yerli demir yolu sanayisi, modern ipek demir yolu, mevcut hatların yenilenmesi, lojistik merkezlerde üretim merkezlerinin demiryollarına bağlanmasıyla ülkemiz demiryollarında bir yandan son 60 yılın ihmalini telafi ederken, bir yandan bölgesinde demiryollarında merkez ülke oluyor” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23