• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karakutular firarda

Yeniakit Publisher
2015-01-10 08:03:00 - 2015-01-09 23:51:05
Karakutular firarda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine ‘böcek’ koymakla suçlanan 5 polis; ÖSYM’nden soruları paralele servis ettiği iddia edilen Mustafa Asil’in ardından 2010 KPSS sorularını sızdırdığı ileri sürülen Berat Koşucu da firarda…

Paralel devlet yapılanmasında görevli kilit isimler yurtdışına gönderiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine ‘böcek’ koymakla suçlanan 5 polis; ÖSYM’nden soruları paralele servis ettiği iddia edilen ÖSYM Test Araştırma Merkezi’nden Mustafa Asil’in ardından 2010 KPSS sorularını sızdırdığı ileri sürülen Berat Koşucu’nun da firar ettiği ortaya çıktı.

2010 KPSS SORULARINI SIZDIRAN BERAT KOŞUCU FİRARDA

10 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleşen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sorularını 7 Temmuz 2010 tarihinde öğretmen Baki Saçı’ya gönderdiği tespit edilen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin Bilgi İşlem Sorumlusu Berat Koşucu’nun açılan soruşturmanın ardından yurtdışına çıktığı tespit edildi. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin paralel devlet yapılanmasına yakın olduğu ifade ediliyor.

2010 KPSS KAÇAKLARI MUSTAFA ASİL VE BERAT KOŞUCU

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, ÖSYM’den soru sağlayan Mustafa Asil ile Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nden (2010 KPSS sınav sorularının) mailleri gönderen Berat Koşucu’nun 2010 KPSS’nin kaçakları olduğunu söyledi. Prof. Dr. Çavuşoğlu, ÖSYM Yürütme Kurulu üyesi olarak görev yapmıştı.

BAKİ SAÇI, SORULARI KOŞUCU’DAN ALDIĞINI İTİRAF ETTİ

Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı; KPSS sorularını e-mail ile sınav öncesi elde ettiği gerekçesiyle Baki Saçı’nın ifadesi alınmıştı. Baki Saçı, KPSS sorularını şu an firarda bulunan Berat Koşucu’ndan aldığı itiraf etmişti: “2004 yılı içinde Gölcük Dershanesi’ne üniversiteye hazırlık için gittim. Dershanenin yöneticileri cemaatçi olup, Fethullah Gülen cemaatine bağlıydılar. Zamanla beni de bu cemaate yakınlaştırdılar. Ben bu şekilde cemaati tanıdım. (…)  Bursa’da 4 yıl boyunca Fetullah Gülen cemaatine ait evlerde benim gibi öğrencilerle bir arada kaldık.”

“HEDİYEMİ TERMİNALDEN AL, İŞİNE ÇOK YARAYACAK”

“Kadrolu atanmam için 2010 KPSS’ye girdim. Yaşanan bu olaylar sonrası iptal edilen sınav da bu sınavdır. (…) 5 Temmuz 2010’da Sücüllü’deyken Ankara’da oturan arkadaşım Berat Koşucu aradı. Sürekli ‘Sana sürprizim var, senin işine çok yarayacak’ diyordu. Bu ısrarları üzerine teklifini kabul ettim ve kendisine Yalvaç’ta oturan ve ortak arkadaşımız olan Mustafa Süleyman İnanıcı’ya gönderebileceğini söyledim..”

BERAT KOŞUCU’NUN BİLGİSAYARININ İMAJI YOK EDİLDİ

2010 KPSS soruşturmasının eski Savcısı Şadan Sakınan; 2010 KPSS sorularının gönderildiği yer olarak gösterilen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nde arama yaptırmıştı. Berat Koşucu’nun kullandığı bilgisayarın imajının alındığı, polis ekiplerinin imajın açılmadığını öne sürerek bilgisayarın imajını ikinci kez almak için derneğe gittiği, ikinci kez alınan imajda ise hiçbir şey bulunamadığı ortaya çıkmıştı. Savcı Şadan Sakınan ve polisler delilleri yok etmişti.

BÖCEKÇİ 5 POLİS FİRARDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine ‘böcek’ konulması ile ilgili davada yargılanan 5 polis yurtdışına kaçmıştı.
Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi; Ali Özdoğan, Serhat Demir, Sedat Zavar, Enes Çiğci ve İlker Usta hakkında yakalama kararı çıkarmıştı

PARALEL’İN ÖSYM’DEKİ TEMSİLCİSİ DE FİRARDA!

ÖSYM’nin Test Araştırma Merkezi’nde soruları okuyarak, dilbilgisi düzeltmelerini yapan Mustafa Asil de, 10  Temmuz 2010’da yapılan ve 79 bin 889 kişinin katıldığı KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nı iptal edilmesinin ardından yurtdışına kaçmıştı. Mustafa Asil’in, 2010 KPSS skandalının ardından önce Kanada, ardından Yeni Zelanda’ya geçtiği belirlendi.
ÖSYM’nin yılda gerçekleştirdiği 40 sınav sorularını görme yetkisine sahip olan Mustafa Asil’in paralel devlet yapılanması adına çalıştığı ve sınav sorularını paralel devlet yapılanmasına ulaştırdığı tespit edildi. Paralel devlet yapılanması, Mustafa Asil’den aldıkları soruları Fetullah Gülen Grubu’nun içinde bulunan kişilere ulaştırdı ve sınava giren kişiler çalınan sorularla devlet kademelerinde istedikleri bölüme yerleşti.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23