• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karakoç’u rahmetle anıyoruz

Yeniakit Publisher
2013-06-06 23:32:00 - 2013-06-06 21:33:18
Karakoç’u rahmetle anıyoruz

Müslümanların dilinden düşürmediği “Hak Yol İslam Yazacağız” şiirinin sahibi, Türk şiirinin usta kalemi yazarımız Abdurrahim Karakoç, ölümünün 1. yılında dualarla anılıyor. Şiirinin yanı sıra gazetemizde yazdığı yazılarla yasakçıları eleştirdiği gerekçesi

KORAY TAŞDEMİR
Müslümanların dilinden düşürmediği “Hak Yol İslam Yazacağız” şiirinin sahibi, Türk şiirinin usta kalemi yazarımız Abdurrahim Karakoç, ölümünün 1. yılında dualarla anılıyor.
Abdurrahim Karakoç, 1932 yılının Nisan ayında Kahramanmaraş ili, Ekinözü ilçesinde dünyaya geldi. Babası İstiklal Savaşı gazisi Ümmet Karakoç’tur...
İlk yazdığı şiirleri 2 kitap olacak hacimde iken beğenmeyip yaktı ve 1958 yılından itibaren yazdıklarını ‘Hasan’a Mektuplar’ ismi altında 1964 yılında 10 bin adet bastırdı. Fedai Yayınları arasında çıkan bu eser kısa zamanda tükendi ve 2. baskısını yine 10 bin adet olarak yaptı.
Mücadeleci şiirlerinin çokluğu şartlardan kaynaklanmaktadır. 27 Mayıs Darbesi, zinde güçler, demokrasi maskaralığı ve haksızlıklar hiciv şiirlerini besledi. Hakkında 30’a yakın dava açıldı, hepsinden beraat etti. Avukat tutmadı, hep kendi kendini savundu.
Şiirlerinde esas unsur insandır. Serdengeçti, Töre-Devlet, Ocak, Yeni Düşünce, Yenisey, Alperen yayınları olarak şimdiye kadar 12 şiir kitabı, bir tane de makalelerinden derlenen nesir kitabı çıktı.
30 yılı aşkın bir zaman içinde kitapları baskı üstüne baskı yapmaktadır… Şiirleri İngiltere, Azerbaycan, Irak gibi ülkelerde yayımlandı. TRT tarafından hakkında belgesel çekildi. Akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle uzun bir süre Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Abdurrahim Karakoç, geçen yıl bugün 80 yaşında Hakk’ın rahmetine kavuştu. Vakit ve Akit’teki yazıları ilgi ile takip ediliyordu. “Mihriban” adlı eseriyle gönüllerde taht kurmuştu.    

Siyonist İsrail, Karakoç’u hedef göstermişti!
Türkiye Hahambaşılığı; “Allah, bazı zâlimleri, bazı zâlimlere musallat edip, cezalandırıyor” diyerek Hitler ve Şaron’un birer “zâlim” olduğunu vurgulayan yazarımız Abdurrahim Karakoç’u kartel gazetelerine jurnallemişti. Bazı köşe yazarları, Karakoç’un yazısını eleştiren ve “savcıları göreve çağıran” yazılar yazdılar. Savcılık da, bu yazıları “ihbar” kabul edip, Karakoç hakkında soruşturma başlatmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23