• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kara mürver nedir? Vücuttaki iltihabı söküp atıyor: Öyle bir şey ki duyanlar çok şaşırdı! Faydaları nelerdir?

Yeniakit Publisher
2024-09-08 17:37:00 - 2024-09-08 19:54:19
Kara mürver nedir? Vücuttaki iltihabı söküp atıyor: Öyle bir şey ki duyanlar çok şaşırdı! Faydaları nelerdir?

Alternatif tıbbın son zamanlardaki gözdesi olan Kara Mürver, hanımeligiller familyasına bağlı olup, taneli ve şifalı bir bitkidir. Şifasındaki gerçek son bugünlerde gün yüzüne. çıkıyor. Terleme çayı, patlangıç, sambucus olarak da bilinen bu bitkinin şifalı olmasının nedeni ise, birçok hastalık üzerinde tedavi edici etkisinin izlenmiş olmasıdır.

Kovid-19 pandemisi ile dünyanın dört bir yanında bağışıklık güçlendiren doğal yöntemler daha sık aranır oldu. Son günlerde bağışıklığı güçlendirdiği iddia edilen yeni bir yöntem ortaya çıktı: Kara mürver! Peki nedir kara mürver? Nasıl tüketilmelidir?  Öyle bir şey yapıyor ki...

Kara Mürverin Faydaları

* Emziren anneler için oldukça önem taşıyan bu bitki anne sütünü artırır.
* Balgam söktürür.
* Vücuda dinginlik ve rahatlık vererek sinirleri yatıştırır.
* Vücut direncini artırır.
* Nezle, girip gibi soğuk algınlığı hastalıklarının iyileşmesini sağlar.
* Terletici etkisi ile vücuttan toksin atımını sağlar.
* İdrar söktürücü özelliği vardır.
* Güneş yanıklarının ve yaraların iyileşmesini sağlar.
* Müshil özelliği vardır.

Mürver bitkisinin yetiştirilmesi ise son derece kolaydır. Akdeniz Bölgesi dışında Türkiye’nin her bölgesinde yetiştirilmeye uygun olan bu bitki, dikildikten sonra hiç bir bakıma ihtiyaç duymadan büyür. Yazın toplayacağınız bu bitkiyi kış ayları için kurutarak saklayabilirsiniz. Birçok ilaç firmasının kullandığı bu bitki vücut direncini artırıcı özellikte olduğu için hem yetişkin hem de çocuklar için kullanılmakta ve yüz güldürücü sonuçlar vermektedir.

Kış aylarında çiçek ve tanelerini demleyip tüketebileceğiniz kara mürver bitkisi, gribe yakalanma riskinizi düşürürken, vücudunuzun da direncini ve bağışıklık sisteminizin gücünü de artırmış olmaktadır.

Kara mürver bitkisinin hazırlanışı da tıpkı diğer bitki çayları gibidir. Kaynamış suyun içine bir iki tatlı kaşığı mürver çiçeği ya da meyvelerinden koyup 15-20 dakika demlendirdikten
sonra, isterseniz bal gibi bir tatlandırıcı kullanarak, sıcak olarak tüketin. Yalnız, taze taze içmeye özen gösterin. Yara ve yanıklar için ise haricen, yani dışarıdan yaralı bölgeye uygulayarak kullanın.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23