• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kar yağışı vatandaşları şaşırttı, Meteoroloji sarı alarm verdi, uyardı! Dikkat çeken grafik... Duyurdular

Yeniakit Publisher
2024-09-19 21:06:00 - 2024-09-19 21:07:47
Kar yağışı vatandaşları şaşırttı, Meteoroloji sarı alarm verdi, uyardı! Dikkat çeken grafik... Duyurdular

Kar yağışları erken başladı, vatandaşlar şaşırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre ülkemizde genel olarak bulutlu hava bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM9, güncel hava durumu haritasını paylaştı. Yükselişin başlamak üzere olduğunu düşünüyor. Buna göre 2 kent için sarı alarm geçildi. İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu dahil birçok kent için sağanak uyarısı geldi. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Tahminleri

Ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. Marmara’nın kuzey ve doğusu, Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve güneydoğusu, Karadeniz Bölge geneli ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisi bulunuyor. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Hava Durumu Tahminleri

Sıcaklıkların yarın (Cuma) Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’da azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı, batı kesimlerde mevsim normallerinde seyretmesi öngörülüyor. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden esecek ve Orta ile Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecektir. Meteoroloji yetkilileri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yağışlar olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Kar Yağışı Başladı

Van’da bulunan 3 bin 204 metre yükseklikteki Erek Dağı’na kar yağışının başlamasıyla birlikte vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Artvin ve Rize çevresinde çok kuvvetli yağış beklentisi bulunurken, diğer bölgelerde de yağışlı bir hava tahmin ediliyor. Kasım ve aralık aylarında başlaması beklenen kar yağışının bu yıl erken gelmesi dikkat çekiyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu Tahminleri

Edirne’den Hatay’a, Adana’dan Van’a kadar birçok il için farklı hava durumu tahminleri bulunuyor. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağışlar beklenirken diğer bölgelerde de yağışlı bir hava etkili olacak. Hava durumu tahminlerine göre vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

2 KENTTE SARI ALARM
Meteoroloji, “Giresun, Ordu” için sarı kodlu uyarıda bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğleden sonra Ordu ve Giresun'un kuzey kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerine kadar yerel kuvvetli (21-60 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Çepni

Hava spreyleniyor ve sonrası yağmur dolu, fırtına, hortum, sel su baskını kimyasalın yoğunluğuna göre hava olayı yaşanıyor Gates ne diyor güneşi kapatma yapmalıyız, yani yaptırıyoruz demektedir Dubaide yaşanı herkes duydu
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23