• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kar gibi beyaz çamaşır nasıl yıkanır? Komşuların gözünü alan bembeyaz çamaşırların formülü! Sakız gibi yapıyor

Yeniakit Publisher
2022-12-24 21:33:00 - 2022-12-24 21:37:36
 Kar gibi beyaz çamaşır nasıl yıkanır? Komşuların gözünü alan bembeyaz çamaşırların formülü! Sakız gibi yapıyor

Güzel ve şık görünmek için çeşit çeşit kıyafet alırız. Her gün değişen kıyafet kombinleri içinde mutluysak güne bir sıfır önde başlamışız demektir. Beyaz çamaşırların temizliği sırasında anne tabiriyle morarması gerekir. Kullandığımız çamaşır deterjanına bağlı olarak kıyafetlerimizin rengi gidebilir. Ancak güzel ve iyi göründüğümüz günün sonunda tüm gün dışarıda kirlenen kıyafetlerimizin titizlikle temizlenmesi gerekir. O gün severek giydiğimiz kıyafet beyazsa vay halimize! Beyaz kıyafetlerimizin ilk günkü gibi kalması için siz değerli okuyucularımıza maddelerimizi sıraladık. işte detaylar...

Beyazların temizliği diğer renkli kıyafetlere göre daha zordur. Beyaz çamaşırların temizliği sırasında anne tabiriyle morarması gerekir. Kullandığımız çamaşır deterjanına bağlı olarak kıyafetlerimizin kumaşında sertleşme ve yıpranmalar görebiliriz. Üzerimize uyan parçayı bulmak kadar o parçadan lekeleri de çıkarmak özen gösterilmesi gereken bir konudur. Deterjan ve yumuşatıcılar gibi birçok üründe hem lekeleri çıkarmak hem de sertleşen kıyafetlerin yumuşamasını sağlamak amacıyla birçok kimyasal kullanılmaktadır. Cildimiz ve kıyafetlerimizin zarar görmemesi için doğal içerikli yumuşatıcı ve deterjan tariflerimizi hazırladık.

Yumuşak çamaşırlar için sirke ve karbonat

Tam bir çamaşır dostu olan sirke, kullanıldığı taktirde çamaşırlarınızı yumuşacık yapacaktır. 5nhaber'e göre: Makineye koyduğunuz çamaşırlarınız için yumuşatıcı gözüne bir çay bardağı renksiz yani beyaz sirke kullanırsanız çamaşırlarınızı yumuşacık olacaktır. Çamaşırlarınız makineden çıktıktan sonra sirke kokusu kalmaz.

Sirke tercih etmek istemezseniz onun yerine karbonat kullanabilirsiniz. Makinenin yumuşatıcı gözüne bir çay bardağı karbonat ilave ettiğinizde çamaşırlarınızı yumuşatacaktır. Diğer bir tercih olarak çamaşır sodası kullanabilirsiniz.

Hoş kokulu doğal yağlar

Yumuşatıcıların en belirgin özelliği güzel kokulu olmaları desek yalan olmaz. Doğal olarak hazırladığımız yumuşatıcılarımızın kokularını biz belirleyebiliriz. Beğendiğimiz aromalı doğal yağları karbonat ile kullanıp çamaşırlarımızı yıkayabiliriz. Bu saydığımız bitkisel yağlara örnek olarak lavanta yağı, limon yağı, nar çiçeği yağı ve portakal yağını verebiliriz.

Beyaz çamaşırlarınızın daha beyaz olması için 
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.

Moraran beyazlar nasıl beyazlatılır?

Limon Suyu
Su kaynadıktan sonra büyük bir kabın içine aktarın. Suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 bardak limon suyu ekleyin. Daha sonra 1 kaşık çamaşır deterjanı ilave edin ve sararan kıyafetleri suyun içine atın. 1 saat suda beklettikten sonra, beyaz yıkama programında yıkayın.

Beyaz Atlet Kaç Derecede Yıkanır?

Öncelikle beyazları yıkarken arasına hiçbir şekilde renkli çamaşır girmemesine özen göstermelisiniz. “Beyazlar kaç derecede yıkanırsa kirleri en iyi şekilde çıkarır?” diye merak ediyorsanız kirler fazlaca gösteren bu çamaşırları 60 derecede yıkamanız gerektiğini bilmelisiniz.

BOYANAN beyaz çamaşırların beyazlatılması

Boyanan beyaz renkli çamaşırları ıslak şekilde makineye atın. Fakat sadece boyanmış çamaşırları atmalısınız. Beyaz renkliler için üretilmiş deterjanı ve bir miktar çamaşır suyu deterjan gözüne koyun ve makineyi çalıştırın. Çamaşırlar yoğun şekilde renk değiştirdiyse leke çıkarıcı kullanabilirsiniz.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23