• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kapukaya Hoca'dan Mustafa Öztürk'e sert tepki: Sen de Ashab-ı Kiram gibi bütün malını Allah yolunda feda edebilir misin?

Yeniakit Publisher
2021-02-19 23:58:00 - 2021-02-20 20:56:51
Kapukaya Hoca'dan Mustafa Öztürk'e sert tepki: Sen de Ashab-ı Kiram gibi bütün malını Allah yolunda feda edebilir misin?

Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) Kur'an-ı Kerim'e görüşlerini karıştırdığı iftirasını atarak tepki çeken Karar'ın İlahiyatçısı Mustafa Öztürk, sahabeye de dil uzatacak kadar haddi aştı. Öztürk'e cevap, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya'dan geldi.

 Yeniakit.com.tr 

Sahabeye dil uzatan, Peygamberimiz'in (SAV) eşi ve başta Hz. Ali olmak üzere sahabelere 'Birbirini kestiler', 'Koltuk kavgası yaptılar' gibi hadsiz iftiralarda bulunan ve İslam'ın sahabeleri değiştirmediğini iddia ederek gerçekleri saptıran Karar'ın İlahiyatçısı Mustafa Öztürk'e, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya'dan sert tepki geldi.

'Ashab-ı Kiram bizzat yüce Kur'an'da övülmüştür'

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Kapukaya, Ashab-ı Kiram'ın Kur'an'da bizzat övüldüğünü hatırlatarak şöyle konuştu:

"Peygamber Efendimiz'in (SAV) ashabı, bizzat Kur'an-ı Kerim'de övülmüş, Cenab-ı Hak onlar hakkında şöyle buyurmuştur: 'O Müslümanlardan Ensar ve Muhacir'den ilk olanlar, öncü olanlar, iyilik ve güzellikle onlara tâbi olanlar, peşinden gidenler var ya, Allah onlardan razı olmuştur onlar da ondan razı olmuştur. Ve onlar için ağaçların altından ırmaklar akan cennetler hazırlamıştır. Onlar orada ebedi olarak kalacaklardır. Büyük kurtuluş işte budur.' Yani bizzatihi Allah-u Teala diyor ki, 'Ben ilk Müslümanlardan onlardan razıyım' Hz. Ebubekir'den Hz. Ömer'e hiç ayrım yapmadan... Hz Osman, Hz Ali, Hz Ayşe hepsi dahil... Ve sahabenin diğer ileri gelenleri de içine dahil. Cenab-ı Hak onlardan razı olduğunu beyan buyuruyor ve sonra onların cennetlik olduklarında müjdeliyor. Burası da çok önemli. Onların cennetlik olduklarını müjdeliyor. Cenab-ı Hak Teala Hazretleri, onların neler yaptığını veya gelecekte neler yapacaklarını bilmiyor mu? Bilmesine rağmen onları bu şekilde övüyor, onlar için güzel mükafatlar vaat ediyor ve büyük kurtuluşun, yani büyük başarının onlarla beraber olacağını büyük müjdenin onlarla beraber geleceğini bizlere haber veriyor."

'Benim ashabıma küfür etmeyin' Hadis-i Şerif'ini hatırlattı

Peygamberimiz'in de (SAV) sahabeler için duyarlı olduğunu belirten Kapukaya, Efendimiz'in (SAV) şu Hadis-i Şerfilerini hatırlattı: "Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV) de ashabı hakkında belki bu zamanı görerek 'Benim Ashabıma küfür etmeyin, aşağılamayın. Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, sizden biriniz Uhud Dağı kadar infak etse, bütün malını mülkünü harcasa, bu kadar bir de altın infak etse, onların bir çeyreğine bile ulaşamaz' buyuruyor."
"Sahabelere böyle hakaret edenler bütün malını mülkünü Allah için verebilirler mi?"

'Hz. Ebubekir varını yoğunu Allah yolunda harcadı'

Hz. Ebubekir'in (r.a.) varını yoğunu Allah yolunda harcadığına dikkat çeken Kapukaya, "Bir seferinde, Hz Ebubekir ile Hz Ömer arasında bir yarış olmuş. Hz Ömer'in biraz durumu iyileşince 'Ben Ebubekir'i geçeceğim' diye sevinçle malının yarısını getirmiş. Hz Ebubekir Efendimiz ise Peygamberimiz'in (SAV) huzuruna, İslam'ın izzeti ve yücelmesi için malının tamamını getirmiş. Peygamber Efendimiz (SAV), 'Aile efradına ne bıraktın?' diye sorduğu zaman, 'Onlara Allah'ı ve Allah'ın Resulü'nü bıraktım' demiştir. Bu sahabelere böyle hakaret eden, onları aşağılayan kişiler böyle bir şey yapabilirler mi? Bütün malını, mülkünü, her şeyini Allah rızası için verebilirler mi? İslam için, İslam'ın izzeti ve yücelmesi için verebilirler mi? Tam tersine, bu gibi insanlar her zaman mal, mülk, para, pul peşinde koşmuşlar ve Allah rızası için böyle bir şey yapmak yerine, her şeyi ücretle yapmışlar." dedi.

'Halifelere zorla maaş verdiler'

Hz Ebubekir'in devletten ücret almak istemediğini ve devletin zorla ücret ödediğini söyleyen Kapukaya sözlerine şöyle devam etti: "Hz Ebubekir Efendimiz veya Hulefa-i Raşidin hangi ücreti almışlar? Devlet onlara zorla ücret vermiş, devlet dediğin zaman Sahabe-i Kiramın tavsiyesi üzerine kendilerine yetecek kadar... Hz Ebubekir Efendimiz bir ücret almak istemiyordu Hilafet karşılığında. Ama tabii ki, bağda, bahçede, işte çalışıyordu, yine ticaret işleriyle uğraşıyordu. Hz Ömer efendimiz dedi ki, 'Böyle olmaz, Müslümanların sana ihtiyacı var. Aradıkları zaman seni yerlerinde bulmaları gerekiyor' Bunun üzerine bir maaş bağladılar. Bu maaştan da vefat ettiği zaman baktılar ki, bir kısmını bırakmış ve hazineye devredilmesi için vasiyet etmiş. Ondan sonra gelen sahabiler, bu konuda titiz davranışlar, devlet malını en güzel bir şekilde korumuşlar ve kimsenin devlet malına el uzatmasına izin vermemişlerdir."

'Koltuk kavgası, ne kadar da ağır bir kelime!'

Halifelik kavgası olduğunu iddia eden Mustafa Öztürk'e tepkisini sürdüren Kapukaya, şunları söyledi:

"Onlar hakkında yine diyor ki, 'Peygamber Efendimiz'in (SAV) cenazesi ortadayken bir koltuk kavgası yapmışlar...' Ne kadar ağır bir kelime; koltuk kavgası? Düşünebiliyor musunuz: Peygamber Efendimiz'in (SAV) en sevdiği, mağara arkadaşı ki, Kur'an-ı Kerim'de kendisine işaret edilmiştir. 'Dedi ki, arkadaşına, 'sakın üzülme!' İşte o arkadaşı dediği, Hz Ebubekir (r.a.), düşünebiliyor musunuz, güya bir koltuk kavgası yapmış! Yani böyle bir şey denebilir mi?

'Koltuk kavgası olan bir kimse, birbirlerine hilafeti böyle teklif ederler mi?'

"Hz Ebubekir'in davası, acaba bir koltuk kavgası mıydı? Yoksa Müslümanlar arasında bir ihtilafın, tam tersine bir koltuk kavgasının çıkmaması mıydı? Hz Ömer'in (r.a.) çabası neydi? Koltuk kavgası olsaydı, ilk önce Hz Ebubekir, Hz Ömer'i teklif etmişti. Ama Hz Ömer itiraz etti, 'Hayır, senin Müslümanların halifesi olman gerekiyor' dedi. Koltuk kavgası olan bir kimse, birbirlerine hilafeti böyle teklif ederler mi? Ümmeti Muhammed'e elbette bir baş lazımdı. Şimdi günümüzde diyelim ki, herhangi bir seçim yaklaştığı zaman ülkemizi yönetmek isteyen adaylar için biz bunlara kalkıp da diyebilir miyiz 'Bunların arasındaki tartışması, koltuk kavgasıdır. Amaçları Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni idare etmek değil, koltuk kavgasıdır, sen ben kavgasıdır' O zaman bu ülkeye hizmet eden, canını malını ortaya koyan herkese biz hakaret etmiş oluruz."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emrk

Peygamberimiz SA vefatında cenazesine gelen 13 kişinin içinde Hz Ebubekir ve Hz Ömer varmıydı

Abdullah

Kim ne derse desin, ben M. Öztürk'ün katmerli bir gavurcuk olduğuna inanıyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23