• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kaoslardan çıkışın yolu kurallı piyasa ekonomisi

Yeniakit Publisher
2014-04-30 09:02:00 -
Kaoslardan çıkışın yolu kurallı piyasa ekonomisi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin ile Finansal Kurumlar Birliği Başkan Osman Zeki Özger, milletvekili Vedat Demiröz Four Seasons Bosphorus’ta düzenlenen “Finansal Kurumlar Birliği 2. Olağan Genel Kurulu” toplantısına katıldı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Şirketlerimiz artık geleceğe bakmalı ve Türkiye’yi çok daha ileri bir noktaya götürmek için hep birlikte gayret göstermeliyiz” dedi.

Finansal Kurumlar Birliği 2. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Babacan, son 12 yılda finans sektörünün çok hızlı bir gelişme ve toparlanma sergilediğini, bu yapısal dönüşüm kapsamında oluşan en önemli değişikliklerden birinin faktoring, finansal kiralama ve finansman şirketlerinin düzenleme, gözetimle denetiminin yeni bir hukuki çerçeveye kavuşması olduğunu anlattı.

SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇTIK

Yaptıkları ikincil düzenlemelerle sektörün önünün açıldığını ve Finansal Kurumlar Birliği’nin hayata geçtiğini anımsatan Babacan, atılan tüm adımlarla birlikte sektörün kurumsal yapısının, rekabetçiliğinin geliştiğini, standart ve şeffaflığın arttığını vurguladı.

Finans sektöründeki şirketlerin geleceğe iyi bakmasını ve Türkiye’yi çok daha ileri bir noktaya götürmek için hep birlikte gayret göstermesi gerektiğini ifade eden Babacan, “Biz eleştirilere açığız. Ancak biz hep ‘kurallı piyasa ekonomisi’ diyoruz” ifadesini kullandı.

EYLEM PLANINI TAMAMLADIK

Küresel piyasalara entegre olma ve hizmet ihraç etme noktasında çıtayı çok daha yukarılara taşıyan bir finans sektöründe herkesin ortak arzusunun, bu doğrultuda İstanbul’un bir finans merkezi haline getirilmesi için 2009’da bir Stratejik Eylem Planı hazırladıklarını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, söz konusu eylem planını tamamladıklarını kaydetti.

 

MAHKEMELER HIZLI ÇALIŞMALI

Başbakan Yardımcısı Babacan konuşmasının sonunda,”Mahkemelerimizin çok daha hızlı çalışması gerekiyor. Türkiye’de hukuk güvenliğini sağlamak, ülkemiz ekonomisinin önünü açacak önemli bir reform alanı” derken İstanbul’u gören birçok uluslararası yatırımcının ‘Burada pek 10 bin dolar kişi başı milli geliri olan yok. Burada daha yüksek kişi başı milli gelir var’ dediğini ifade etti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23