• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kandil’de eğitim aldı, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemleri organize etti!

Yeniakit Publisher
2023-05-10 17:49:00 -
Kandil’de eğitim aldı, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemleri organize etti!

N.Ç.’nin silahlı eğitim için Irak’ın kuzeyine PKK kampına gittiği ortaya çıktı. PKK’nın üniversite yapılanmasında faaliyet gösteren N.Ç. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemleri de organize edenler arasındaydı.

İstanbul’da kaldığı yurdun yönetiminin 17 Kasım 2022’de kayıp başvurusu yaptığı N.Ç.’nin silahlı eğitim için Irak’ın kuzeyine PKK kampına gittiği ortaya çıktı. PKK’nın üniversite yapılanmasında faaliyet gösteren N.Ç. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemleri de organize edenler arasındaydı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 2 Nisan günü saat 11.45’te Irak’tan İstanbul Havalimanı’na giriş yapan N.Ç.’yi (22) PKK/YPG üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına aldı. PKK’ya mensup olduğu gerekçesiyle aranma kaydı olan N.Ç. işlemlerinin yapılması için terörle mücadele şubesine götürüldü. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalarda Marmara Üniversitesi öğrencisi N.Ç.’nin PKK’nın gençlik yapılanması Devrim Gençlik Hareketi (DGH) içerisinde üniversite yapılanmaları sorumlusu düzeyinde faaliyet gösterdiğini tespit etti. Ekipler, N.Ç’nin Boğaziçi ve İstanbul’daki diğer üniversitelerdeki yasa dışı eylemleri organize ettiğini de ortaya çıkardı.

İddianamede N.Ç.’nin eğitim hayatına ara vererek 20 Ekim 2022’de Türkiye’den çıkış yaptığı ve silahlı eğitim almak üzere Irak’ın kuzeyindeki PKK kamplarına gittiği anlatıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

resat

eski adı amerikan robert koleji olan,temelinde papazın koydugu bir kutu olan , sözde okul ,zamanında balkanların osmanlıdan ayrılmaSI işleminde başrol oynuyan kişilerin yetiştirildiği okuldur ,tarihi misyonuna devam ediyor ,verbirtane gazete enüstünde türkiye türklerindir yazanından olsunda bagımsız oldugumuza inanalım ,,ah sakarya ahhh ,ayaga kalkma vaktin gelmiştir inşaallah ,

Başka ne beklersin

Kandilde pislik icinde yaşayan şehire inince temiz olurmu hiç. Dünyada görülmemiş kadın erkek karışık kandilde edep haya sevgi vijdan olurmu kendini kurtaran yaşar ilkesini beynine adepte edilmiş insan sıfatında hayvandan, insanlıgin iyiligi adına bir hareketi olurmu hiç. Bogazici oldum olası mason yuvası herkesde biliyor eski prof acikladi 2010 da unutmadik.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23