• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kan dolaşımını izleyen akıllı bant üretildi!

Yeniakit Publisher
2015-11-02 21:20:00 -
Kan dolaşımını izleyen akıllı bant üretildi!

Nitekim her geçen gün, nano teknoloji ile üretimi mümkün hale gelen yeni ürünleri birer birer gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bu ürünlere en son örnek ise, özellikle tıp alanını etkileyecek "Akıllı Bant" oldu!

Her ne kadar resmi olarak Akıllı Bant şeklinde isimlendirilmemiş olsada bu ürün, fiziksel görünümü sayesinde Akıllı Bant ismini gayrı resmi olarak kazanmış oldu. Illinois at Urban-Champaign Üniversitesi araştırmacıları tarafından yayınlanan bir makale ile gün yüzüne çıkartılan bu ürün, bir nevi kan analizi yapan mobil monitör görevi üstleniyor. Belirtildiği gibi kan analizi yapabilen bu Akıllı Bant; deri üzerinden kan değerlerini analiz ederek, vücudun olası problemlerini nüksetmeden önce habercisi olabiliyor.

TEKNOLOJİ VE TIP, BİRLİKTE GELİŞİM GÖSTERİYOR!

Daha çok; böbrek problemleri, diyabet ve iltihaplı rahatsızlıkları, kan değerlerini analiz ederek tespit edebilen bu bant, elde ettiği verileri anlık olarak bilgisayar vasıtası ile aktarabiliyor. Her ne kadar şu an için kablo yardımı ile bir bilgisayar bağlantısına mahkum olsa da bu bant, gelişimi sonlandığı zaman kablosuz olarak mobil cihazlar ile birlikte çalışabilme yeteneğini kazanabilecek. Bluetooth bağlantısı kullanması öngörülen bu Akıllı Bant, daha şimdiden tıp dünyası için ilgi çekici yeniliklerden olmayı başarmış durumda.

Üzerinde yer alan nano teknoloji ürünü sensör sayesinde, deri üzerinden kan analizi yapabilen bant, henüz prototip aşamasını tamamlamış değil. Ancak araştırmacıların aktardığı bilgilere göre, yapılan testlerin sonucu ciddi anlamda doğruluk ve zaman tasarrufu sunabiliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23