• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kamulu ‘serbest’liği sevdi

Yeniakit Publisher
2013-03-19 21:51:00 - 2013-03-19 21:52:00
Kamulu ‘serbest’liği sevdi

Memur-Sen’in kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için pazartesi günü başlattığı eylem gittikçe genişliyor. Okullarda öğretmenler ve idareciler, kamu kurumlarında da memurlar işyerlerine serbest kıyafetle gidiyor.

MALATYA-BİLECİK-ELAZIĞ-ERZURUM - Malatya’da, Eğitim Bir-Sen’e üye bazı öğretmenler ile idareciler, okula serbest kıyafetle geldi. Aynı zamanda Memur-Sen üyesi olan Eğitim Bir-Sen Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldızhan, okulda görevde olduğunu ve kravat takmadığını, aynı şekilde okuldaki öğretmenlerin de serbest kıyafetle görevlerinin başında olduğunu belirtti. Yıldızhan, Malatya’da Memur-Sen’in 12 bin üyesinin olduğunu, bu üyelerin de eylemlerine katıldığını belirtti.
Bilecik’te de, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların üyeleri serbest kıyafetle hizmet verecek. Bilecik Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Selöz, Bilecik Belediyesi Kent Orman’da yaptığı basın toplantısında, “Konfederasyonumuz’a bağlı sendikalara üye kamu görevlileri, milletimizin değerlerine ve genel kabul görmüş serbest kıyafet şekillerine uygun hizmeti verecektir” dedi.
Elazığ’da Eğitim Bir-Sen’e üye bazı öğretmenler de derslere serbest kıyafetle girdi. Dumlupınar İlkokulu’nda görevli sendika üyesi bazı erkek öğretmenler kravatsız, bazı kadın öğretmenlerse başörtülü olarak okula geldi. Memur-Sen Elazığ Temsilcisi Murat Ergen, 1982 Anayasası’nın ardından hazırlanan, baskıcı ve dayatmacı bir yönetmelikle, insanların kravatlı, sakallarının tıraşlı olmasının, favori boyları ile kadınların etek ve topuk boyunun belirlenmesinin demokrasi adına utanç verici bir yaklaşım olduğunu savundu. Ergen, “Mücadelemiz, bu yönetmelik kaldırılıncaya kadar tüm Türkiye genelinde devam edecek” diye konuştu.
Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman ise, “Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum’da da kamu çalışanlarımız okula, hastaneye serbest kıyafetle gittiler. İlk gün çok güzel sonuçlar aldık, hiçbir kurumda sıkıntı olmadı” açıklamasında bulundu.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23