• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KALE GRUBU ÜRÜNLERİNİ TANITTI

Yeniakit Publisher
2014-04-08 20:00:00 -
KALE GRUBU ÜRÜNLERİNİ TANITTI

1957 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. ile temelleri atılan Kale Grubu, Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük ederek, bu alandaki yatırımları ile bir dünya devi haline geldi.

 

KALE GRUBU

Zaman içerisinde makine ve parça imalatı, savunma, kimya, elektrik malzemeleri, enerji, bilişim, nakliye, turizm ve gıda sektörlerinde yatırımlar yaparak büyüyen Kale Grubu, her biri kendi alanlarında lider 17 şirkete sahip, Çanakkale başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli lokasyonları ile İtalya ve Rusya’da fabrika ve marka yatırımları olan Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından biridir. Kale Grubu, bugün 5.000’in üzerinde çalışanı, 1300’e yakın tedarikçisi, 250’yi aşkın münhasır bayisi, 500 kayıtlı bayi ve tali bayi dahil 15.000 satış noktası ile çok büyük bir ailedir. Bugün Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın 12’nci en büyük seramik karo üreticisi olmayı başarmış, yapı kimyasallarında ise üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgemizde birinci, Avrupa’da ise 5’inci sıraya yerleşmiş, yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış bir şirketiz. Avrupa’dan Amerika’ya, gelişen Ortadoğu’dan Afrika pazarlarına kadar 400’ü aşkın ihracat noktamız bulunuyor ve 100 ülkede Kale markalı ürünlerimiz satılıyor.

KALE YAPI ÜRÜNLERİ GRUBU

Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük eden ve bu alandaki yatırımları ile bir dünya devi haline gelen Kale Grubu’nun ana faaliyet alanlarından seramik sektörünün lideri Kaleseramik; Türkiye’de yüzde 30'a varan pazar payı ile en yakın rakibinin 3 katı büyüklüğe sahip…

66 milyon metrekare yıllık üretim kapasitesi ile faaliyet gösteren Kaleseramik, bu yıl da sektöre yenilik ve farklılık getirecek pek çok uygulamasıyla pazar payını artırarak piyasada açık ara önde olmayı sürdürdü. Kaleseramik, sektörün amiral gemisi olmanın sorumluluğunu, trend belirleyici, işlevsel, çevreye dost ve kaliteli kavramlarını, ürünlerine yansıtmaya devam ediyor.

Kale Grubu, dünya seramik sektörünün merkezi sayılan İtalya-Bologna’da kurulu Fincuoghi firmasını 2011 yılında satın aldı. İtalya’da bir seramik tesisinin yüzde 100 Türk sermayeli yabancı bir şirket tarafından satın alınması, daha birkaç yıl öncesine kadar neredeyse imkânsız görünüyordu. Bu satın alma aynı zamanda İtalyan seramik sektöründeki ilk yabancı satın almadır.

Türk seramik sektörünün global oyuncusu Kale Grubu olarak; İtalya’nın 10 büyük seramik şirketinden biri olan Edilcuoghi ve Edilgres markalarını üreten Fincuoghi şirketini satın almamızla birlikte, Avrupa‘da ihracat üssü oluşturduk. İtalya’nın, seramik alanında dünyada öncü ve güçlü bir ülke olmasının yanı sıra Avrupa pazarına yakınlığı da yatırımımızı cazip hale getirdi. Edilcuoghi ve Edilgres markalarımız, Kale Italia ile yeniden tanıtılarak pazarda ivme kazandı.

İtalya’daki yatırımımız Kale Grubu’nu hem dünya pazarında hem de Türk seramik sektöründe farklı bir yere koydu. İtalya’daki fabrikamız ve depolarımızın sağladığı lojistik üs, bizim Avrupa operasyonlarımızı kolaylaştırırken, ihracatta daha geniş müşteri kitlesine ulaşmamıza yardımcı oldu. 2013’te tüm ürünlerimizin ihracatını kapsayacak şekilde faaliyet gösterdiğimiz Kale Italia ile ihracatımız yüzde 25 arttı. Hem iç, hem dış pazarlarda yoğun rekabetin yaşanacağı önümüzdeki dönemde, yatırımlarımıza devam edip, markalarımızın konumunu güçlendireceğiz.

Bugün Avrupa’dan Amerika’ya, gelişen Ortadoğu’dan Afrika pazarlarına kadar 400’ü aşkın ihracat noktamız bulunuyor ve 100 ülkede Kale Grubu’nun ürünleri satılıyor. Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale markalarının yanı sıra Edilcuoghi ve Edilgres markalı ürünlerimizi; yurtiçi ve uzak coğrafyalardaki showroomlarımızda tüketicilerle buluşturuyoruz. 2013 yılında yurtdışında 14’üncü mağazamızın açılışını yaptık. 2014 yılı sonuna kadar yurtdışındaki showroom sayısını 23'e çıkarmayı hedefliyoruz.

AR-GE

Kale Grubu olarak, ilk sistematik araştırma ve geliştirme faaliyetlerine 1973 yılında başladık. O zamandan bugüne kadar, 14 farklı lokasyonda gerçekleştirdiğimiz tüm araştırma ve geliştirme faaliyetlerini 5 bin 200 metrekarelik alan üzerine kurduğumuz yeni Ar-Ge merkezinde topladık. 30 milyon TL’lik yatırımla kurduğumuz Kaleseramik Ar-Ge Merkezi’nin yetkinliklerini Kale İtalia bünyesindeki Ar-Ge merkezi ile birleştirdik.

Bugün grubumuzun Ar-Ge harcamalarının toplam bütçeye oranı 2012 yılında yüzde 1.45 olarak gerçekleşti. 2013 yıllık bütçesinden de yüzde 1,58 oranında pay ayırdık. 2014 yılında ise harcamalarımız yüzde 1.80 oranında gerçekleşecek. 2015 yılı sonuna kadar toplam 55 milyon liralık Ar-Ge harcaması yapacağız. Grup olarak olarak 2015 yılında ciromuzun yüzde 2.2’sini Ar-Ge’ye ayırarak, Türkiye ortalamasının 2 kat üzerine çıkacağız. Hedefimiz, bilim çevreleriyle etkin işbirliği içinde yenilikler yaratarak hem müşterilerimize daha iyi ürünler sunmak, hem de grubumuzun dünya ölçeğinde rekabetini sağlamaktır.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Kale Grubu olarak enerji ve çevre ile ilgili sorumluluğumuzun farkındayız. Bu bilinçle, günümüzde yeni bir iş modeli benimsiyor, tüm faaliyetlerimize bütünsel bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Bu bakış açımızın merkezine yerleştirdiğimiz sürdürülebilirlik kavramıyla, kaynakların gelecek nesillere azalmadan, tam tersine geliştirilerek aktarılmasını hedefliyoruz. Bunun için hammadde alımından imalata, dağıtıma ve tüketici kullanımına kadar, yaşam döngülerinin her aşaması ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz.

EPD - Çevresel Ürün Deklarasyonu alan ilk Türk firması Kaleseramik

Çevre konusunda yürüttüğümüz başarılı çalışmalarımızın sonucunda, tüm ürün gruplarına EPD - Çevresel Ürün Deklarasyonu alan ilk Türk firması Kaleseramik oldu. Bir ürünün hammadde tedariğinden, üretim, enerji tüketimi, atık yönetimi gibi tüm süreçlerindeki çevresel etkilerini şeffaflıkla ortaya koyan “çevre etiketi”ne sahip ilk Türk firması olarak, sektörde önemli bir adım atmış olduk. Bu önemli faaliyetlerimizle, seramik sektöründe sürdürülebilir ürünlere olan ilgiyi artırmayı amaçlıyoruz. Çevresel performansla ilgili kesin veriler içeren Çevresel Ürün Deklarasyonu, ürünler hakkında güvenilir bilgi sunduğu için üreticiler açısından en uygun çevre etiketleri olarak öne çıkıyor. Bu önemli değerlendirmeler sonucu EPD belgesini alan Kaleseramik, ürünlerinin tüm süreçlerinin ele alındığı yaşam döngüsü değerlendirmesiyle çevre performansını tarafsız olarak ortaya koyuyor.

Dünyadaki tüm gelişmeleri yakından takip ederek, çevreye duyarlı çalışmalar için her yıl enerji verimliliği projelerine önemli kaynaklar ayırıyoruz. Çevre dostu üretim anlayışıyla dünya standartlarında üretim yapmanın bir göstergesi olan çok değerli ödüllere layık görülmemiz de, sürekli gelişen ve değişimi yöneten bir organizasyon olmanın eseridir.

Kalesinterflex ürünümüzün üretiminde geleneksel seramiklere göre gaz ve toz emisyonu için 20 kat, CO2 emisyonu ise 1000 kat daha az etki oranına ulaştık. Kale markası ile ürettiğimiz yalnızca 2.7 litre su harcayarak çalışan Aquasmart klozetler ile yüzde 55 su tasarrufu sağlıyoruz. 6 litrelik klozetlerin yaygınlıkla kullanıldığı Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirerek bir yılda kişi başı ortalama 4 bin 320 litre su tasarrufu elde ediyoruz. Yeni armatür serilerimizle de yüzde 50 oranında daha az su tüketimi sağlıyoruz.

Türkiye’nin en verimli tesisi Kale Grubu’nda

Seramik sektörünün öncü kuruluşu Kaleseramik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması’nda “Türkiye’nin En Verimli Endüstriyel Tesisi” unvanı ile birincilik ödülüne layık görüldü. Enerji Verimli Endüstriyel Tesis (EVET) kategorisinde ödül alan Kaleseramik, enerji yoğunluğunu son 3 yıl içerisinde en fazla düşüren tesis oldu.

Yüzde 100 enerji tasarrufu sağlayan projeye ödül

Kaleseramik, ayrıca üretim sürecinde önemli oranda tasarruf sağlayan Enerji Verimliliği Uygulama Projesi’yle “İSO Çevre Ödülleri”nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

TASARIM

Kaleseramik olarak tasarım alanında önemli atılımlar yapıp, pazarda fark yaratıyoruz. Yenilikçi ve kullanıcı dostu tasarım anlayışımız ile gerek bünyemizdeki ekip, gerekse alanında uzman birçok tasarımcı ile işbirliği içinde, ürünler yaratmaya devam ediyoruz. Bu anlamda Kaleseramik bünyesinde geliştirdiğimiz tasarımların ve tasarım yönetimi alanında oluşturduğumuz stratejide emin adımlar ile ilerlediğimizi uluslararası düzeyde de birçok kez kanıtladık.

Tasarım alanında yakın dönemde aldığımız ödül ve elde ettiğimiz başarılar:
- Avrupa Tasarım Yönetimi Onur Ödülü’nü Eindhoven’daki Design Management Europe’tan,
- Biri bütünsel banyo koleksiyonu olmak üzere 2 ayrı tasarımımız ile IF Design Ödülünü, merkezi Hannover’de olan If Design’dan,
- 4 ayrı tasarım ödülünü, merkezi Como’da olan A Design’dan kazandık.
- Kale olarak merkezi Montreal’de olan ICSID’ye (International Council of Societies of Industrial Design) üye olduk. Bu alanda dünyanın en büyük kurumlarının üye olduğu bu organizasyonda olabilmek bizim için memnuniyet verici bir gelişme...

BÜTÜNSEL BANYO KONSEPTİ

Kaleseramik olarak, tasarımlarımız ve yeniliklerimizle toplumun her katmanına ulaşmak, toplumsal yaşam kalitemizi, tasarım yatırımı ve yüksek tasarım kalitesi ile sağlamayı, insan odaklı olarak sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz. İyi tasarlanmış, katma değeri yüksek özgün ürünler ve çözümler üretiyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı da aslında Ar-Ge faaliyetlerimizle destekliyoruz. Ayrıca estetik değerler, zevkler ve tüketicinin talepleri sürekli değişiyor. Biz de dünyada oluşan ihtiyaçları, yeni teknolojileri en başta takip eden grup olarak, ürün portföyümüzün sürekli gelişim ve yenilenme içinde olmasına özen gösteriyoruz.

Nihai tüketici ve profesyonel müşterilerimiz için, birbirinden farklı mekanların kolayca oluşturulabileceği, birbiriyle uyumlu ürünler tasarlıyor; ulaşılması kolay, seçmesi zevkli, hizmeti sıcak ve iyi mağazalarda ürün ve çözümlerimizi sunuyoruz.

Yapı malzemeleri özelinde düşünüldüğünde, banyoyu bir sistem, bir yaşam alanı olarak düşünüyor ve müşterilerimize talepleri doğrultusunda bir yaşam alanı sunmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede bütünsel banyo çözümlerini tasarlamaya ve geliştirmeye çok önem veriyoruz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz Kale 360 gibi uygulama ve projelerimizle tüketicinin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz.

KALE’DEN HERKES İÇİN YEPYENİ BİR TASARIM DENEYİMİ: “KALE 360”

Tasarım ve teknoloji açısından kullanıcı deneyimlerini en yüksek seviyeye çıkarmayı hedefleyen Kaleseramik olarak, yeni tasarım uygulamamız ‘Kale 360’ ile sektör bazında dünyada bir ilke imza attık. Kullanım kolaylığı ve işlevselliği ile tüketicilerin hayatını kolaylaştıran ‘Kale 360’ ile artık herkes kendi banyosunu kendisi tasarlayabiliyor.

Kaleseramik firmasının modern vizyonunu yansıtan ‘Kale 360’ uygulamasına; mobil, tablet ve tüm web erişim cihazları ile www.kale360.com adresinden rahatlıkla ulaşılabiliyor. Kale, Çanakkale Seramik ve Kalebodur ürünleri ile banyosunu dilediği gibi tasarlayabilen kullanıcılar, tasarımlarının üç boyutlu halini ve yaklaşık maliyetini görürken, kendilerine en yakın Kale satış noktasından online olarak teklif de isteyebiliyor.

Banyonuzu değiştirmeyi ilk düşündüğünüz andan itibaren sizin için sorun olan beğendiğiniz ürünlerin banyonuzda nasıl duracağı, bu ürünleri nasıl bir araya getireceğiniz ve ürünlerin yaklaşık maliyetinin ne olacağı gibi karmaşık sorunları, ‘Kale 360’ ile oturduğunuz yerden bir kaç dakikada çözebiliyorsunuz.

Banyonuzun şeklinden, bataryanızı nereye konumlandırmak istediğinize, küvetinizden, seramik karolarınıza kadar her şeyi dilediğiniz gibi seçip, kendi banyonuzu çok kısa bir sürede kendiniz tasarlayabiliyorsunuz. Üstelik tasarım yapmak için çizim veya ürünlerle ilgili teknik bilgiye hiç ihtiyaç duymuyorsunuz.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23