• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kadiri şeyhi olduğu iddia edilen Cübbeli Ahmet Hoca'dan ilk açıklama!

Yeniakit Publisher
2023-09-08 16:06:00 - 2023-09-08 16:41:58

Cübbeli Ahmet Hoca, hakkında ortaya atılan 'Kadiri tarikatına şeyh oldu' iddialarına dün akşamki haftalık sohbetinde cevap vermesine karşın bugün sosyal medyada yalan bilgilerle yine hedef oldu.

Yapılan paylaşımlarda, Cübbeli Ahmet Hoca'nın "menfaatleri" uğruna tarikat değiştirdiği öne sürülürken, Cübbeli Ahmet Hoca üzerinden de mütedeyyin kesim hedef alındı.

Esas derdi ehl-i sünnet tarikatlar ve cemaatlere karşı düşmanlık olanlar ortaya atılan yalan üzerinden hakarette birbirleriyle yarıştı.

Cübbeli Ahmet Hoca, yalan bilgiyle bugün de gündeme getirilince sohbetini Twitter hesabından yeniden paylaştı.

Kadiri tarikatına katılarak şeyh olduğu iddia edilen Cübbeli Ahmet Hoca, dün akşam sosyal medyada paylaşılan görüntüleri de izah etmişti.

'Külliyen yalan'

Paylaşılan videodaki zatın Şeyh Ubedullah Kadiri olduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, kendisini geçmiş bir dönemde ziyaret ettiğini ifade ederek, şunları söylemişti:

Onlarda sırlı bir ismi azam duası var. O duada bana bir icazet verdiler. Abdulkadir Geylani Hazretleri'nin özel ilhamatından dolayı olan bir icazet. Şeyhlik aldığım, hilafet aldığım külliyen yalan. Bunu istismar edenler olabilir. Rabbim benimle uğraşanların şerrinden beni kifayet eylesin. Benimle uğraşanların da müstehakı neyse onu versin.

Cübbeli Ahmet Hoca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise bu zamana kadar kendisine farklı birçok tarikattan "halifelik" verilmek istendiğini ancak ölene kadar Mahmud Efendi Hazretleri'nin (k.s.) müridi olarak hayatına devam edeceğini yineleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Başka tarîkattan şeyhlik aldı" diyenler şunu bilsin ki nice meşhûr ve büyük şeyhler halîfelik vermeye kalktılar ama ben Mahmud Efendi Hazretlerimize mürîd olma şerefini herşeye tercîh ettim ve ona mürîd olarak öleceğim İnşâallâh. Kendilerine hiçbir hilâfet verilmeden şeyhlik uyduranları Allah rüsvay eylesin.

Putin bile eşcinselliği yasakladı!" target="_blank">
Cübbeli Ahmet Hoca: Putin bile eşcinselliği yasakladı!
Cübbeli Ahmet Hoca: Putin bile eşcinselliği yasakladı!

Gündem

Cübbeli Ahmet Hoca: Putin bile eşcinselliği yasakladı!

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

anlaşılır gibi değil evet

yeni akit özellikle yorumlarda islam düşmanlarına musluğu sonun kadar açıyor. hepsi değil belki, ama aralarında münafıklar olduğu açık

cemil kılıç da fırsat bu fırsat demiş...robin hit gibi olayın üzerine atlamış...

Kâdirî de bizim...nakşî de bizim... Mahmud efendi de bizim... Hacı Hasan efendi de bizim...bu adamlar Allah'tan korkmaya...kulundan utanmaya... kötü ahlaktan arınmaya... yanlış yollardan dönmeye...kibiri nefsinin şerrini farketmeye çağırıyor...bundan niye rahatsız oluyorsunuz anlaşılır gibi değil?...bugün ailevi probleminin çözemeyen nasıl aile danışmanına gidiyor?... yediğinin ayarını bilmeyen nasıl diyetisyene gidiyorsa... bağımlıları nasıl tedavi altına alıyorlar da...insanlar nefsindeki manevîyati artırmak...iç dinginliği ne kavuşmak...sûkûnete etmek... hayatın gelip geçici olduğunu daimâ hatırında tutmanın yolunu orada öğreniyorlar...ve daha bir çok şeyi paylaşmayı, hoşgörüyü...ne var bunda?... sapkın yeni yetme, uyduruk olmadıktan sonra ... köklü tarikatlar vardır...ehli sünnet olduğu tescillidir...ehli sünnet demek: peygamberin sünneti üzere izini süren hayatına tatbik eden demektir...keşke bütün sünneti yerine getirebilseydik... mutluluğu en güzel hâliyle yakalardık... bunu bilmeyenler olabilir ...çok görmüyorum...fakat bilmeden konuşulmasını , iftirâ atılmasını da hoşgörmüyorum... peygamberimizin sünnetlerini öğrenin...sünnete uygun olan tarikatlar da hâk tır...hepsi de bizdendir...hepsi aynı yere çağırır...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23