• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kadakal’ın ailesinden istismarcılara tepki

Yeniakit Publisher
2013-09-15 21:38:38 - 2013-09-15 21:38:22
Kadakal’ın ailesinden istismarcılara tepki

Kadıköy’de hayatını kaybeden Serdar Kadakal’ın polisin kullandığı biber gazından etkilenerek öldüğüne yönelik iddialar bizzat ailesi tarafından yalanlandı. Cenazeye gelen Kadakal’ın yakınları ve arkadaşları, haberlerin provokasyon amaçlı olduğunu ve asıl ölüm sebebinin otopsi raporunda belli olacağını söylediler.

MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL
Kadıköy’de çalıştığı Shaft Bar’da hayatını kaybeden Serdar Kadakal, Erenköy Tüccarbaşı Böcekli Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Paşabahçe’deki aile mezarlığına defnedildi. Gezi eylemlerini organize eden çapulcuların Serdar Kadakal’ın polisin kullandığı biber gazından etkilenerek öldüğüne yönelik iddiaları bizzat ailesi ve arkadaşları tarafından yalanlandı. Kadakal’ın yakınları ve arkadaşları, haberlerin provokasyon amaçlı olduğunu ve asıl ölüm sebebinin otopsi raporunda belli olacağını söylediler. Kadakal’ın kardeşi Sibel Karacan, Oda TV ve Halk TV’nin yayınlarına tepki gösterdi. Cenazeye, CHP’li vekiller de katıldı.
ÖLÜ SEVİCİLER ÇALIŞTIĞI
BARIN ÖNÜNDE SLOGAN ATTI
Gezi çapulcuları; saat: 13:00 sularında Serdar Kadakal’ın çalıştığı Shaft Bar önünde toplandı. 15 kişilik grup basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçti. Çapulcuların, yürüyüş sırasında katılımı artırmak amacıyla etraftaki insanlara yönelik “Gel, gel, gel” şeklinde slogan attı ancak yapılan çağrılara vatandaşlar ilgi göstermedi.
Yürüyüşte, “Kadıköy’de polis istemiyoruz”, “Her yer Kadıköy”, “Gün gelecek devran dönecek AKP hesap verecek” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı. 
“PROVOKASYON AMAÇLI”
Kadakal’ın yakınları ve arkadaşları öğle saatinden önce cenaze namazının kılınacağı camiye gelirken, Kadakal’ın ölümüne ilişkin internette yayın yapan bazı medya organlarına tepki gösterildi. Kadakal’ın ölüm nedeninin henüz netlik kazanmadığını aktaran arkadaşları, biber gazının sebep olarak gösterilmesinin provokasyon amaçlı olduğunu ve asıl ölüm sebebinin otopsi raporunda belli olacağını kaydetti.
“TEKZİPLERİ YAYINLAMADILAR”
Cenaze namazı öncesi gazetecilere açıklama yapan Kadakal’ın kardeşi Sibel Karacan, Oda TV ve Halk TV’nin yayınlarına tepki gösterdi. Karacan, “Dün ağzımızdan çıkmadığı halde ağzımızdan çıkmış gibi şeyler yazıldı. Tekzip için bilgi verdiğim halde kimse tekzipleri yayınlamadı. Biz, kesinlikle şundan veya bundan oldu diye birşey demiyoruz. Hiçbir yeri suçlamıyoruz, hiç kimse hakkında otopsi raporları çıkmadan, elimizde kesin kanıt olmadan böyle bir şeyin altına imza atmak istemiyoruz” dedi.
“KARDEŞİMİN KALP PİLİ YOK”
Karacan, kardeşinin hastaneye götürüldüğünde vefat etmiş olduğunu aktararak, Şifa Hastanesi’nin, yaşından dolayı kardeşinin ölümünü şüpheli bulduğuna vurgu yaptı. Kardeşinin kalp pili olmadığını belirten Karacan, Serdar Kadakal’ın 1996’da kalp kapaklarından ameliyat olduğunu söyledi. Karacan, kardeşinin rahatsızlığı nedeniyle ilaç kullandığını anlatarak, birkaç gün ilaçlarını kullanmamasının ölüme neden olmayacağını ifade etti.
Karacan, Kadakal’ın daha önce kalp krizi geçirmediği bilgisini de verdi.
SLOGAN ATMAK
İSTEYENLERE TEPKİ GÖSTERİLDİ
Kadakal’ın cenazesi, namazın ardından cenaze aracına taşınırken, bu esnada slogan atmak isteyenlere tepki gösterildi. Cenaze namazında; CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da saf tuttu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23