• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kablosuz farelerin dahi hacklenebildiği ortaya çıktı

Yeniakit Publisher
2016-02-26 16:09:00 -
Kablosuz farelerin dahi hacklenebildiği ortaya çıktı

Güvenlik şirketi Bastille’de çalışan bir araştırmacı, kablosuz farelerin hacklenmesine sebep olan ‘MouseJack’ isminde bir sorunun varlığını açıkladı.

Yapılan son araştırmalar, kablosuz klavye ve farelerin de hacklenebildiğini gösteriyor. Güvenlik firması Bastille’de çalışan araştırmacı Mark Newlin, ‘MouseJack’ adında bir sorunun bilgisayarlara kablosuz olarak bağlanan cihazlara dışarıdan erişilmesine sebep olduğunu açıkladı.

Newlin’e göre hackerlar, kablosuz cihazların bilgisayarla olan bağlantısı şifresiz olduğu için araya girerek bilgisayara komut gönderebiliyorlar. Yapılan testler, 30 metre mesafeye kadar kablosuz cihazların hacklenebilir olduğunu gösteriyor. Fakat bu mesafe alanının kısıtlı olması, hackerların kablosuz cihazlara ulaşmak için bilgisayara yakın bir konumda bulunması gerektiği anlamına geliyor.

Saldırganlar için bir başka engel de bilgisayara komut verilebilmesi için kullanıcının bilgisayar başında bulunması. Kullanıcı, doğal olarak kendisinin gerçekleştirmediği bir eylemin başkası tarafından yapıldığını anladığında fare ile bilgisayar arasındaki bağlantıyı sağlayan USB’yi çıkararak yapılabilecek hack işlemini durdurabilir.

Bu sorunla ilgili ilk güncellemenin Logitech tarafından yayımlandığı söyleniyor. Diğer üretici firmaların da yavaş yavaş sorunla ilgili güncellemeyi hazırlamaya başladıkları belirtiliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23