• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Japon savaş gemileri Türk sularına girmek üzere! Haber her an gelebilir

Yeniakit Publisher
2024-08-09 10:37:00 -
Japon savaş gemileri Türk sularına girmek üzere! Haber her an gelebilir

Japonya'ya ait olan iki savaş gemisi Türk sularına girmeye hazırlanıyor. Japonya Deniz Harp Okulu öğrencilerini taşıyan iki gemi önemli bir ziyaret düzenleyecek.

Japonya Deniz Harp Okulu öğrencilerinin açık deniz eğitim seyri ve Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100’üncü yılı kapsamında, Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri’ne (JMSDF) ait iki önemli gemi olan KASHIMA ve SHIMAKAZE, 9-12 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’a liman ziyareti gerçekleştirecek.

Açık deniz eğitimleri, öğrencilere denizcilik becerilerini uygulamalı olarak geliştirme ve uluslararası denizcilik deneyimi kazandırma amacıyla düzenlenen kapsamlı programlardır. Bu sayede öğrenciler, gerçek deniz koşullarında uygulamalı eğitim almaktadır.

Yaklaşık 370 kişilik kapasiteye sahip JS KASHIMA (TV-3508), JMSDF’ye ait bir eğitim gemisidir. Gemi üzerinde hafif silahlar, savunma sistemleri, modern radar ve iletişim sistemleri, sınıflar, simülatörler ve uygulama alanları bulunmaktadır. Yaklaşık 4.050 ton ağırlığındaki gemi, eğitim seferleri sırasında çeşitli uluslararası limanları ziyaret eder ve öğrencilere farklı kültürler ve denizcilik uygulamaları hakkında bilgi edinme fırsatı sunmaktadır.

JS SHIMAKAZE (TV-3521), esas olarak hava savunma ve denizaltı savunma görevleri için tasarlanmıştır. Modern silah sistemleri ve radar ekipmanları ile etkili bir savunma platformu olan gemi, aynı zamanda eğitim amacıyla da kullanılır. Gemi, öğrencilere denizcilik, navigasyon ve muharebe operasyonları konularında pratik deneyim kazandırır. Gemide Mk 41 VLS füze fırlatma sistemi, RIM-66 Standard yüzeyden havaya füzeler, ASROC denizaltı savunma füzeleri, 76 mm Oto Melara deniz topu ve Phalanx CIWS yakın savunma silah sistemi bulunmaktadır. Eğitim seferleri, öğrencilerin denizcilik ve savaş becerilerini geliştirmelerine olanak tanımaktadır.

JMSDF’nin 1954’teki kuruluşuyla birlikte faaliyete geçen Deniz Harp Okulu, subay adaylarına denizcilik, navigasyon, silah sistemleri, deniz hukuku ve liderlik gibi temel konularda yoğun bir eğitim programı sunmaktadır. Uygulamalı denizcilik eğitimi, uluslararası sularda gerçek deniz koşullarında gerçekleştirilir. Bu eğitimler sırasında öğrenciler, çeşitli uluslararası limanları ziyaret eder ve farklı denizcilik kültürleri hakkında bilgi edinirler.

C4Defence

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vahap Kalyoncu

Hoş geldi safa geldiler.

Ceyhan

Ya hu akit bu nasıl haber sanki japonya bize savaş açmış gibi Başlık izlenimi vermişsiniz, tamam dikkat çekici olsun başlığını da huzursuz olan insanları daha fazla germeye ne gerek var...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23