• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Jandarma'ya ateş açıldı: 2 şehit, 1 ölü

Yeniakit Publisher
2014-03-20 13:22:00 - 2014-03-20 15:54:53
Jandarma'ya ateş açıldı: 2 şehit, 1 ölü

Niğde’de yol kontrolü yapan jandarmaya ateş açılması sonucu 1 asker ve 1 polis şehit oldu. Aracı gasp edilen 1 kişinin de hayatını kaybettiği saldırıda, 6 asker yaralandı. Üç saldırgandan ikisi yaralı olarak yakalandı.

Ulukışla ilçesinde Cebelli viyadüğünde yol kontrolü yapan jandarma görevlilerine saldırı yapıldı.

Ulukışla-Adana otoyolu 7’nci tünel çıkışı Cebelli viyadüğünde sabah saat 11.30 sıralarında durdurulmak istenen 55 K 088 plakalı kamyonetten uzun namlulu silahlarla jandarma timlerinin üzerine ateş açıldı.

Ateşte iki jandarma görevlisi yaralandı. Saldırının ardından kamyonet, Aksaray yönüne doğru kaçtı. Jandarma ile özel harekata bağlı polisler, kamyonetin peşine düştü.

Eminlik köyüne kaçan saldırganlar sağlık ocağına girerek içeridekileri rehin aldı.

Kaçmaya çalışan saldırganlar ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Açılan ateşte 2 asker ve 1 polis şehit oldu; 6 asker de yaralandı.

Bir saat süren çatışmada, iki saldırgan da ağır yaralandı.

BİR SALDIRGAN ARANIYOR

Kamyonette bulunan diğer şüpheli ise yaya olarak kaçmayı başardı. Saldırganın yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

KAMYONETİN SAHİBİNİ DE ÖLDÜRDÜLER
Bu arada, Suriyeli oldukları öğrenilen saldırganların, gasp ettikleri aracın sahibini de öldürdükleri belirlendi.

‘ÖNCE ATEŞ, SONRA EL BOMBASI’
Saldırıda başından yaralanarak hastaneye kaldırılan jandarma personeli, olay anını anlattı.

Yaralı askerlerden biri, "Biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. Bir araçtan 3 kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar. Ben de şarapnel parçasıyla başımdan yaralandım. Başka bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu.

MERAKLI YOLCU VURULDU

Olay sırasında Mersin'den Aksaray'a gitmekte olan bir yolcu otobüsüne de kurşun geldi.

Otobüste bulunan Kamil Naylan (32) kolundan yaralandı. Naylan, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Otobüste bulunan görgü tanıklarından Gazi Sever, şöyle konuştu: "Otobüsün yanında beyaz brandalı bir araç vardı. Onun yanında durduk. Askerler aracın içine bakıyorlardı. Bagajı açtılar yanılmıyorsam. Hatta eşim de rahatsız oldu, ne yapıyorlar diye. O arada bir astsubay gördüm. Kamyonete doğru gidiyordu. O ara zaten patladı ve makineli silahlar ateşlenmeye başladı. Çocuğum ve eşimi yere yatırdım. Arkamızdaki arkadaş merak edip yerinden kalkınca vuruldu. Büyük panik yaşandı. Şoförümüz aracı olay yerinden uzaklaştırdı."

SALDIRIDA SURİYELİ ŞÜPHESİ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkçe bilmedikleri tespit edilen saldırganların Suriye vatandaşı olduğununun kendisine iletildiğini söyledi.

ERDOĞAN: ALÇAKÇA BİR TERÖR EYLEMİ

Sakarya'da düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise saldırıyı "alçakça bir terör eylemi" olarak nitelendirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23