• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
İyi Parti'de flaş gelişme! Meral Akşener bakalım şimdi ne yapacak

2023-11-21 15:20:43
İyi Parti'de flaş gelişme! Meral Akşener bakalım şimdi ne yapacak

İyi Parti Ağrı Milletvekili adayı ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çağdaş Çelik partisinden istifa etti. Çelik, istifasını Twitter hesabından "Gelinen noktada büyük emek ve umutlarla kurduğumuz İyi Parti, siyasi bir parti olmaktan çok, Meral Akşener'i sevenler derneği halini almıştır" sözleriyle duyurdu. 

#1
Foto - İyi Parti'de flaş gelişme! Meral Akşener bakalım şimdi ne yapacak

Çelik, sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kurucu üyelerinden biri olduğum İyi Parti, ne yazık ki kuruluş ilke ve amaçlarından giderek uzaklaşmış kurumsal kimliğini ikili ilişkilere teslim etmiş bir tabloya bürünmüştür. İktidara talip olan, ülke yönetimini proje ve stratejileriyle yönetme vaadi olan partimizin yönetim mekanizmaları liyakati değil sadakati esas alan bir tavra girmiş, parti içi demokrasinin ve istişarenin önü tıkanarak bu konuda eleştiri dahi kabul etmez bir çıkmaz oluşmuştur.

#2
Foto - İyi Parti'de flaş gelişme! Meral Akşener bakalım şimdi ne yapacak

Üzülerek belirtmek isterim ki bu noktaya bir günde gelinmemiştir. Uzun süredir devam eden ve onarılmasını umduğumuz sistem sorunları sürekli halı altına süpürmüş, yok edemediği gibi artık tahammül edilemez bir yere taşımıştır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde izlenen yolun öz eleştirisi yapılmadan yerel yönetimler seçiminde takınılan tavır partimizin hedeflerinden uzaklaştığı ve konforlu muhalefeti benimsediğini düşündürmektedir.

#3
Foto - İyi Parti'de flaş gelişme! Meral Akşener bakalım şimdi ne yapacak

Bugün yaşanan kriz ve sancıların ayyuka çıkma sebebi ise parti yönetiminin Türkiye'yi sadece İstanbul ve Ankara'dan ibaret sanması ve parti yönetimini sadece bu şehirlerden ibaret kurmasıdır. Ayrıca yerel yönetimler seçinde aday belirleme süreçlerinde hiçbir matematiksel ve sosyal veriye dayanmadan, gerçeklikler değerlendirilmeden izlenen yoldur. Herhangi bir tartışmaya mahal vermemek adına belirtmek isterim ki, aktif siyasi hayatıma şimdilik bir virgül koyuyor ve istifamın ardından herhangi başka bir siyasi parti rozeti takmayacağımı belirtmek istiyorum.” Eski İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Ankara Milletvekili Adnan Beker ve ve Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu da İyi Parti’den istifa etmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23