• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsveç'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çirkin provokasyona ilişkin ilk açıklama!

Yeniakit Publisher
2023-01-13 22:28:00 - 2023-01-14 00:16:31
İsveç'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çirkin provokasyona ilişkin ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik PKK'lı teröristlerin hadsiz eylemine ilişkin İsveç'ten ilk açıklama geldi.

 Yeniakit.com.tr 

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, PKK terör örgütünün başkent Stockholm'deki belediye binası önünde gerçekleştirdiği çirkin provokasyonu değerlendirdi.

İsveçli Bakan, terör örgütünü işaret ederek, “Sorumlu kuruluş, amacının İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusunu sabote etmek olduğunu açıkça ifade etmiştir” dedi.

İsveç'in başkenti Stockholm'deki belediye binası önünde, PKK'lı teröristler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Erdoğan'ın maketini ipte sallandıran hadsizler büyük tepki çekti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu provokasyona ilişkin açıklamasında, "İsveç bu çirkin eylemi kınayarak geçiştirmemeli" demişti.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, çirkin provokasyona ilişkin değerlendirmesinde, "Başlı başına kınanacak bir davranış" ifadesini kullandı.

İsveçli Bakan şöyle konuştu:

Türkiye ile ilişkiler İsveç için çok önemli. Mutabakat Zaptı uygulaması devam etmektedir. Bu olaylara inanılmaz ciddi bakıyoruz. Demokratik olarak seçilmiş bir yabancı liderin sahte infazını sahnelemek başlı başına kınanacak bir davranıştır, ama özellikle önde gelen iki siyasetçinin öldürüldüğü bir ülkede.

Bu utanç verici hareket, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylaması için adım adım birbirlerine güvenmeye çalışan İsveç ve müstakbel NATO Müttefiki Türkiye'nin başlattığı süreci zorlaştırma ve geciktirme riskini taşıyor.

Doğrudan Rusya'nın işine gelen ve ülkemizi zayıflatan bu eylem, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en ciddi güvenlik durumu sırasında yaşandı. Bu konunun ciddiyetini ne kadar vurgulasak azdır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Panzehir

Çok komik bir açıklama, ülkeyi sanki başkaları yönetiyor, Türkiye acilen savcılar tarafından suç duyurusu yapılıp İsveç hükümet yetkilileri hakkında adli işlem başlatmalıdır. İsveç hükümet yetkilileri için mahkeme yaptırım kararı acilen çıkarmalıdır. Bu olay sanki başka bir ülkede yaşanmış gibi açıklama yapılması hadsizliktir.

Bal

B.k. yiyin. Hass....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23