• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstikrar sürecek büyümeye devam

Yeniakit Publisher
2014-04-01 09:45:00 - 2014-04-01 13:26:35
İstikrar sürecek büyümeye devam

İş dünyası sandıktan çıkan sonuçlara övgüler yağdırdı. AK Parti iktidarının sağladığı refah ve istikrarlı büyümenin toplum tarafından ödüllendirildiğine vurgu yapan iş dünyası temsilcileri, hem siyaset kurumunun, hem toplumun bütün kesimlerinin yeniden ekonomiye odaklanması gerektiğini vurguladı. Akademisyenler ise, yerel seçimlerin ekonomik ve politik istikrarı artırdığını vurguladı.

İBRAHİM ACAR / İSTANBUL - Seçim sonuçlarını değerlendiren iş dünyası ve akademisyenler toplumun refah ve istikrarı ödüllendirdiğini bildirdi. Sandıktan çıkan sonuçlara övgüler yağdıran iş dünyası, hem siyaset kurumunun hem toplumun bütün kesimlerinin yeniden ekonomiye odaklanması gerektiğini vurguladı. Hükümete sürdürülebilir kalıcı büyümeye odaklanması çağrısında bulunan işadamlarının yaptığı açıklamalarda muhalefete ise, kendini gözden geçirme tavsiyesi de vardı.

HİSARCIKLIOĞLU: MİLLETİMİZ DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMIŞTIR

Dün bir açıklama yapan Türk iş dünyasının çatı kuruluşu TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, şu değerlendirmede bulundu: “30 Mart 2014 yerel seçimlerinde milletimiz büyük bir olgunluk ve yüksek bir katılım ile sandıklara gitmiş ve bir defa daha demokrasiye sahip çıkmıştır. Seçim döneminin sona ermesiyle birlikte, yeniden ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanmalıyız. Reel sektöre ağırlık vererek, üretimi ve ihracatı milli mesele olarak algılamalı ve artırmalıyız. Milletimizin daha zengin ve müreffeh olmasının yolu huzur ve istikrardan geçer. Çünkü huzur ticareti, ticaret zenginliği getirir. Bunun için artık hepimizin günlük çalkantılardan sıyrılıp işine odaklanması lazım. Öte yandan bugün açıklanan yüzde 4’lük 2013 büyüme rakamı, özel sektörün ülkemize ve ekonomimize duyduğu güvenin en önemli göstergesidir.”

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23