• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstiklal Caddesi patlama nerede niye yaşandı? İstiklal Caddesi ölen yaralanan var mı?

Yeniakit Publisher
2022-11-13 16:34:00 - 2022-11-13 18:17:31
İstiklal Caddesi patlama nerede niye yaşandı? İstiklal Caddesi ölen yaralanan var mı?

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Vatandaşlar ise ölen ve yaralananların olup olmadığını araştırıyor.

İstanbul İstiklal Caddesi'nde bir patlama yaşandı. Olay sebebiyle çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisi alındı. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaşanan patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.

Son olarak Yerlikaya, ölenler ve yaralananlarla ilgili bilgi verdi. Yerlikaya, “İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen ve yaralıların olduğu patlamayla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılık, soruşturma kapsamında 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.

Ayrıca, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından, patlamayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verildi.

İletişim Başkanı Altun, İstanbul'daki patlama hakkında, "Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir." dedi.

Altun, "Medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Can kaybı 6'ya yükseldi

Yaşanan patlamaya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 can kaybının olduğunu ve 53 yaralının bulunduğunu duyurdu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

fetösavar

turizm ve ihracat gelirleri acaba kimleri üzüyordu??? para nerden geldi? ne parası bu? gibi soruları sorarken biliyorlardı ama nasıl önleyeceklerini bilemiyorlardı...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23