• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstihdam fuarında 4 günde 18 bin kişi iş başvurusu yaptı

Yeniakit Publisher
2013-04-28 21:27:00 - 2013-04-28 21:27:59
İstihdam fuarında 4 günde 18 bin kişi iş başvurusu yaptı

İş arayanlar ile işverenleri buluşturan 2013 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı 4 günde 50 bin kişi ziyaret etti, 18 bin kişi de iş başvurusunda bulundu. Beyaz eşyadan ulaşıma, tekstilden gıdaya, otomotivden turizme, eğitimden sağlığa, iletişi

EKONOMİ SERVİSİ
Esenler Belediyesi’nin İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ile ortaklaşa İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin desteğiyle bu yıl üçüncüsünü düzenlediği 2013 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı sona erdi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuar, binlerce işsize yeni umut, işini değiştirmek isteyenlere ise işverenlerle tanışmak için fırsat oldu.
Türkiye’nin önde gelen büyük kurum ve kuruluşlarının standlar açtığı fuarda iş arayanlar, hem işverenlerle birebir görüşme fırsatı yakaladı, hem de başvuruda bulunmak istedikleri şirketlere özgeçmişlerini bıraktı. Fuara katılan firmalar ise ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda elaman temin etmek için başvuruda bulunanların özgeçmişlerini değerlendirmek üzere kayıt altına aldı.
ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNDEN
BÜYÜK İLGİ
İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı (İSİİF) toplam 4 günde yaklaşık 50 kişi ziyaret ederken; 18 bin kişi de form doldurarak iş başvurusu yaptı. Fuara bu yıl işsizlerin yanı sıra üniversitelerden yeni mezun olacak öğrenciler ile yaz döneminde staj yapabilecekleri bir iş yeri arayan gençler de yoğun ilgi gösterdi. Yüzlerce işverenin bir araya gelmesini fırsat bilip fuara koşan üniversiteli gençler, tercih ettikleri şirketlerin standlarına yönelerek özgeçmişlerini büyük bir titizlikle doldururken, şirketlerin insan kaynakları sorumluları ile bire bir görüşüp iş sahibi oldu.
BAŞARILI İŞ ADAMLARI
İŞSİZLERE YOL GÖSTERDİ
Fuar kapsamında düzenlenen seminerlerle de alanlarında uzman çok sayıdaki firma yetkilisi, iş arayanlarla buluşarak iş yaşamıyla ilgili ipuçları verdi. Meslek yaşamlarında edindikleri deneyimleri ve mesleki başarının sırlarını iş arayanlarla ve iş hayatına yeni başlayacak olan gençlerle paylaşan uzmanlar, verdikleri seminerlerle ve katıldıkları konferanslarda iş yaşamına ışık tuttu. Fuar alanında düzenlenen programlar kapsamında;  “İstihdam odaklı başarılı sosyal projeler”, “Kadın Girişimciliği”, “İş hayatında başarıya giden yol”, “Girişimcilik”, “İşveren ve İşçinin Sorumlulukları”, “Etkili Networking”, “Takım ruhu ve liderlik”  gibi konu başlıkları çerçevesinde çok sayıda panel ve konferans gerçekleşti.
50 BİN ZİYARETÇİ
2013 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı değerlendiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “ Bu yıl İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın üçüncüsünü gerçekleştirdik. Fuarımız artık kurumsallık konusunda önemli bir mesafe kat etti. Geçen sene 5 günde 100 bin ziyaretçi ve 30 binin üzerinde iş başvurusu vardı.  Bu yıl ise; 4 günde 50 bin ziyaretçi, 18 bin iş başvurusu var. Demek ki ülkemizde geçen yıla göre işsizlik azalmış. Bu da sevindirici bir gelişme tabi ki. İnşallah önümüzdeki yıllarda iş arayan insan sayısı daha da azalacak ve işsizlik ülkemizin en önemli sorunlarından biri olmaktan çıkacak. Fuarımızı, gelecek yıllarda da düzenleyerek işsizlik sorunun çözümüne katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Fuara katılan şirketlerin temsilcileri, böyle bir fuarın düzenlenmesinden çok memnun olduklarını dile getirerek, “İş arayanlarla bir araya geldik.  Bütün CV’leri  kayıt altına aldık, hepsini değerlendireceğiz ve çok sayıda istihdam gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23