• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte ‘paralel’in belgesi

Yeniakit Publisher
2014-03-24 21:08:00 -
İşte ‘paralel’in belgesi

Gazetemiz, Fetullah Gülen Grubu’nun devlet içinde devlet yapılanmasının belgelerine ulaştı. Sivas’taki hiyerarşik çizelgede; Sivas ilinin eyaletlere bölündüğü ve her bir eyaletten sorumlu ablaların olduğu görülüyor. Çizelgede; Seçil Çıtak Sivas ilinden sorumlu “Abla” olarak gösteriliyor. Sivas ilinin; “birinci eyalet”, “ikinci eyalet” ve “üçüncü eyalet ” olarak üçe ayrılması dikkat çekiyor.

MEHMET ÖZMEN /İSTANBUL - Gazetemiz, paralel devlet yapılanmasının Sivas hiyerarşik yapısına ilişkin belgeyi ele geçirdi. “Cemaat hiyerarşik” çizelgesi paralel devlet yapılanmasını deşifre ediyor. Sivas’taki hiyerarşik çizelgede; Sivas ilinin eyaletlere bölündüğü ve her bir eyaletten sorumlu ablaların olduğu görülüyor. Çizelgede; Seçil Çıtak Sivas ilinden sorumlu “Abla” olarak gösteriliyor. Sivas ilinin; “birinci eyalet”, “ikinci eyalet” ve “üçüncü eyalet ” olarak üçe ayrılması dikkat çekiyor.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Gülen Grubunun Sivas yapılanmasına ilişkin belgesini eleştirdi.

Doç. Dr. Özdağ, söz konusu yapının bir yandan meşru, legal okullar açarken, yurtlar yaparken bir diğer yandan da devletin kurumlarına paralel alternatif dernekler, vakıflar, platformlar kurduğunu ve bir hiyerarşi oluşturduğunu söyledi.

Doç. Dr. Özdağ, söz konusu hiyerarşide “abi”, “abla”, “bölge sorumlusu”, “eyalet sorumlusu” gibi kişilerin sorumluluklar aldığını belirterek, “Bu yapılamayı hazırlarken gizliliği esas almışlar. Neden gizlilik esas alınır ki? Türkiye 12 yıldır demokratikleşen bir ülkede, insan hak ve özgürlüklerini zirveye taşıyan bir ülkede niçin sık sık telefonlar değiştirilir? Niçin özel gizli toplantılarının öncesinde telefonlar şarjlarından çıkartılarak ortam dışına bırakılır? Niçin gizlilik esasına dayalı sık sık çalışma yapılır? Bu yapılanma tehlikeli yapılanmadır. Güneydoğu, Doğu’da gizlilik esasına dayalı yapılanmalar ne ise, onlar da böyle yapılanma içerisine girmişler.” dedi.

“İLLEGAL ÖRGÜT”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de, paralel yapının illegal bir örgüt olduğunu belirterek, “Dernek adına mı, vakıf adına mı ne adına faaliyet gösteriyorlar? İllegal bir örgütlenme söz konusu ve bu illegal örgütlenmeye karşı da yasal olan işlemlerin yapılması gerekiyor” dedi.


Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23