• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte Paralel Yapı A.Ş.

Yeniakit Publisher
2015-01-13 08:07:00 - 2015-01-16 15:28:18
İşte Paralel Yapı A.Ş.

Gülen’e yakınlığı ile bilinen Zirve Üniversitesi, İpek Kültür ve Eğitim Vakfı ile Paralel Yapı A.Ş., G.Antep’te Hazine arazisine çöreklenmiş...

Zirve Üniversitesi’nin arazisinin hangi yöntemlerle alındığı Gaziantep kamuoyunu en çok meşgul eden konulardan biri. Bir bölümü Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, bir bölümü Hazine’ye ait olan 766 bin 643 metrekarelik paha biçilemez arazi, “zaman”ında, muhtelif tarihlerdeki düzenlemeler ile Gülen’e yakın Zirve Üniversitesi’ne verildi.

BÜYÜK İŞ YAPMIŞLAR!..

“Eğitim kurumu” için talep edilen arazide şimdi üniversite birimlerinin yanı sıra 3 bin 470 adet süper lüks konut var. Zirve Üniversitesi için araziyi alan, Gülen’e yakın İpek Kültür ve Eğitim Vakfı, Antepia adı verilen konutları yapan ise Paralel Yapı Anonim Şirketi. Her üç “yapı”nın da başkanlığını Taner Nakıboğlu’nun yürütmesi dikkat çekiyor. Bazı Gaziantepliler ona “Süper Abi” diyor.

 NAKIBOĞLU:  “PARAMIZLA ALDIK!”

Akit’e konuşan Gülen’e yakın Zirve Üniversitesi’nin  Mütevelli Heyeti Başkanı ve Paralel Yapı Yönetim Kurulu başkanı Taner Nakıboğlu, “Üniversite kuracağız diye aldığımız alanda üniversite kurulu, diğerini biz ihalelerle ve mal sahiplerinden paramızla aldık. Oraya da ANTEPİA’yı yaptık” dedi. Zirve Üniversitesi ve Antepia projesinin hayata geçirildiği arazinin daha önce Büyükşehir Belediyesi ve Hazine’ye ait olduğunu doğrulayan Taner Nakıboğlu, “Önce belediye ihaleye çıktı, onu aldık. O zaman da yüksek fiyata aldık, Sonra Hazine ihaleye çıktı, onu da aldık. Yani yanında kendi gelir kaynağı olan bir üniversite yaptık. Bilkent Üniversitesi modelini kullandık” dedi.

GAZİANTEP KAMUOYU SORUŞTURMA AÇILMASINI İSTİYOR

Görüştüğümüz Gaziantep kamuoyunun önde gelen isimleri ise bu konunun şehirde uzun süredir tartışıldığını belirterek, “Bir üniversitenin ‘eğitim faaliyetleri’ için çıktığı yolda, gelir sağlamak için tam 3 bin 470 adet konut yaptırması dikkat çekici bir durum. Mutlaka soruşturma açılması gerekiyor. Söz konusu arazilerle ilgili olarak çeşitli tarihlerde yapılan tahsisatların, imar düzenlemelerinin teftiş heyeti tarafından yeniden ele alınması zaruret arz etmektedir. Zirve Üniversitesi’ne sağlanan bu imkan, başka eğitim kurumlarına da sağlandı mı, yoksa bir takım ‘ilişkiler’ Zirve’ye avantaj mı getirdi?..” dediler.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?.. 

Gaziantep Kızılhisar’da bulunan binlerce dönümlük alan, 16.9.2005 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite alanı olarak tahsis edildi. 26.11.2007 tarih ve 427 sayılı meclis kararıyla üniversitenin kuzeyinin bir kısmı Özel Proje Alanı (ÖPA) olarak onaylandı. 14.3.2008 tarih ve 206 sayılı meclis kararıyla üniversite kuzeyinin bir kısmı Özel Proje Alanı oldu. Özel Proje  Alanı kadar güneyinde üniversite alanına yeni bir alan eklendi. 17.10.2008 tarih ve 432 sayılı meclis kararıyla, üniversite alanının güneyi ise üniversite gelişim alanı yapıldı. 18.12.2009 tarih ve 502 sayılı meclis kararında, üniversitenin kuzeyinin tamamı özel proje alanı oldu.  12.02.2010 tarih ve 182 sayılı meclis kararıyla da üniversitenin kuzeyinin tamamı özel proje alanı yapıldı.

METREKARE FİYATI 6 TL!

8.1.2007 tarihli Kıymet Takdir Komisyon Raporu’nda taşınmazın metrekaresinin 6 TL olduğu tespiti yapıldı. 13.2.2007 tarihinde ihale yoluyla, İpek Kültür ve Eğitim Vakfı’na, 3 milyon 460 bin TL’ye, yani metrekaresi 6.19 TL fiyatla satışı gerçekleştirildi.

FİRMANIN SAHİBİ, ÜNİVERSİTENİN MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANI

Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığını da yürüten Taner Nakıboğlu’nun aile şirketi Paralel Yapı tarafından Gaziantep Şahinbey’de gerçekleştirilen Antepia Projesinde, toplam 3 bin 470 konut satışa sunuldu. Antepia’da daire fiyatları etaplara göre farklı olmakla birlikte, 368 bin liradan başlayıp, 1 milyon 523 bin liraya kadar değişiklik gösteriyor.
İpek Kültür ve Eğitim Vakfı’na metrekaresi 6.19 TL’ye satılan arsada, metrekare fiyatı 2 bin ile 4 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılan binlerce daire yapılmış oldu.

ALICILARA İLGİNÇ FORM!

Konut projesinin ilginç detaylarından biri daha:
Konutu satışa sunan “yapı”, “araya yabancı karışmasını engellemek için de” konutları almak üzere başvuranlara birer form doldurttu. Formda “müşterilere” hangi gazeteleri okudukları, hangi televizyonları, radyoları, internet sitelerini takip ettikleri, yakın gelecekte konut almayı düşünüp düşünmedikleri soruluyor. Formun altındaki “çok küçük puntoyla yazılmış” not da dikkat çekici: “Sizlere daha iyi HİZMET verebilmek için satış ofisimizde yaptığınız görüşmeler kamera kaydı altına alınmaktadır!”

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23