• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte o kahramanlık destanı

Yeniakit Publisher
2013-06-29 23:20:00 - 2013-06-29 23:21:08
İşte o kahramanlık destanı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Polis Akademisi mezuniyet töreninde “Polis kahramanlık destanı yazmıştır” sözleriyle dikkat çektiği Gezi Parkı olaylarının perde arkası aydınlanıyor.

MURAT ALAN / İSTANBUL
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kahraman olarak nitelediği emniyetin, ülkeyi kaosa sürükleyecek büyük bir provokasyonu engellediği ortaya çıktı. İstanbul Emniyeti’nin 3 Haziran gecesi yüzlerce gencin yaşamına mal olacak; Sivas, Çorum, Maraş ve Gazi olaylarına benzer kanlı bir provokasyona engel olduğu bildirildi. Dolmabahçe’de bulunan Başbakanlık Ofisi’ni işgal etmek isteyen eylemcilerin polise karşı kurduğu barikata LPG tüpleri, tuğla, cam ve demir çubuklarla zenginleştirilmiş bomba düzeneği yerleştirildiğini tespit eden emniyet nokta operasyonuyla düzeneği etkisiz hale getirdi.    
İŞTE O KAHRAMANLIK DESTANI
Gezi Parkı eylemlerinin en yoğun olduğu 2-4 Haziran’da yaşananlara ilişkin şok edici bilgiler gelmeye devam ediyor. Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’ni işgal etmek isteyen eylemcilere yönelik operasyonda 4 ajan yakalanmış, Gümüşsuyu’ndaki barikatın temizlenmesi sırasında da çok sayıda piknik tüpü ele geçirilmişti. Akit, kartelin görmezden geldiği, bu operasyonun nasıl bir planı devre dışı bıraktığını ortaya koyan önemli bilgilere ulaştı.  
BARİKATA BİR ŞEYLER
GİZLENDİĞİ TESPİT EDİLDİ
2 Haziran gecesi Başbakanlık Ofisi’ne kepçe ile girmek isteyen eylemciler arasında bulunan sırt çantalı bir grubun, soğuk kanlı ve olaylara ilgisiz bir şekilde Gümüşsuyu’na ulaşma çabasında olduğu tespit edildi. Adım adım takip edilen grubun, Taksim Dolmabahçe arasında TOMA araçlarının geçişine engel olmak için kurulan barikatı incelediği, bir süre sonra yüzü kızıl bez parçalarıyla kapalı birkaç kişinin getirdiği geniş bir boruyu barikatın içine gizledikleri belirlendi.
AYNI DAKİKALARDA DİREN GEZİ
KANALINDAN BARİKATA YÖNELİN ÇAĞRISI
İstihbarat birimleri aynı dakikalarda Twitter ve Zello isimli telsiz programı üzerinden Gümüşsuyu’nda kurulan barikatın önünde toplanılıp Dolmabahçe’ye yürüneceği duyuruldu. Direniş kanalından “Basın Press”, “Çapulcu1”, “Diren Gezi”, “Tayyip’in Zor Gecesi” rumuzlu kullanıcıların Başbakanlık Ofisi’nin sembolik bir önemi olduğunu, işgal edilmesi halinde hükümetin meşruiyetini kaybedeceği yönünde telkinlerde bulunduğu, Gezi Parkı’nda bulunan kitleye Gümüşsuyu’ndaki barikatın etrafında toplanmaya davet ettikleri tespit edildi.
DİVAN VE INTERCONTINENTAL
WIFI ŞİFRELERİ DAĞITILDI
Gezi Parkı ve civarındaki internet trafiğinin yoğunluk yüzünden çökme noktasına gelmesi üzerine bu defa Divan Oteli, Intercontinental Oteli ve Süzer Plaza’nın da arasında olduğu bazı otel ve iş merkezlerinin anında devreye sokulduğu belirlendi. Sosyal medyayı aktif kullanan kitleyi barikatın etrafında toplamaya çalışan provokatörler Harbiye’den Dolmabahçe’ye kadar olan alandaki birçok kablosuz internet şebekesinin şifrelerini yayınladı. Bu sayede koordinasyonun sağlanmasında aktif olarak kullanılan sosyal medya araçlarına erişim sorunu ortadan kaldırılmış oldu.
PANİKLEYİP KAÇTILAR
Gece saatlerinde başlayan nokta operasyonu sabaha karşı sonuçlandırıldı. Kartel medyasının “Bunlar erasmus öğrencisi” diyerek sahip çıktığı 4 ajanın da içinde olduğu 70 kişi çembere alınarak gözaltına alındı. Gece 03.00 sularında İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’nün merdivenlerinde yakalanan şahısların, düzgün Türkçe’leriyle ‘Biz diplomatik pasaportluyuz’ diyerek serbest bırakılma talebinde bulunduğu belirtildi. Sınır dışı edildikleri vurgulanan İngiltere, ABD, Fransa ve Yunanistan pasaportlu ajanların yakalanması ile panikleyen provokatörlerin eylemcilerin arasından süratle uzaklaştığı, saldırı dalgasının bir anda kesildiği kaydedildi.  
BOMBA DÜZENEĞİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Günün ağarmasıyla insansızlaştırılmış alanda yapılan incelemede ise barikatın en alt kısmına yerleştirilmiş atık su borusunun içinden 8 piknik tüpü çıkartıldı. Tüplerin özel bir düzenekle birbirine bağlandığı, etrafının cam, tuğla ve demir çubuklarla güçlendirildiği ifade edildi.
BAŞBAKAN’IN EVİNİ YAKMA
GİRİŞİMİ SON ANDA ENGELLENMİŞTİ
Dolmabahçe-Gümüşsuyu hattında katliam yapıp halkı galeyena getirmek isteyen provokatörlerin eşzamanlı olarak Ankara’da da baskın planı yaptığı ortaya çıkmıştı.  Basına yansıyan bilgilere göre; eylemcilerin TBMM’ye, Başbakanlık binasına, Erdoğan’ın evine ve AK Parti Genel Merkezi’ne yürüdüğü, polisin işgal girişimine son anda engel olduğu belirtilmişti. ODTÜ’den harekete geçen ve Başbakan Erdoğan’ın evini yakmak istedikleri belirlenen 3 bin 500 kişilik grubun yol boyunca kalabalıklaştığı, TOMA’larla desteklenen polisin göstericileri güçlükle durduğu ifade edilmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23