• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte Meral Akşener ve avenelerinin imzaladığı bildirge! AİHM karar verdiği an Öcalan serbest

Yeniakit Publisher
2022-04-01 13:13:00 -

Ülkücü geçinen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AİHM’nin kararı nedeniyle PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın salıverilmesi gerektiğini savundu. Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, daha önce AİHM’nin teröristbaşı Abdullah Öcalan için “uzun süre hapis yatmadığı gerekçesiyle” serbest bırakılması kararı vermediğini hatırlatarak, “Yarın AİHM Öcalan serbest kalsın, dese, bırakmak isteyecekler” dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) bir mahkumun suçu ne olursa olsun, 20-25 yıl hapis yatması durumunda serbest bırakılmasına hükmediyor.

Daha önce tahliye edilmek için AİHM’ye başvuran terör örgütü PKK’nın kurucusu Abdullah Öcalan’ın, henüz yeteri kadar hapis yatmadığı gerekçesiyle tahliye edilmemesine karar verilmişti.

Bu duruma rağmen CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu 6’lı ittifak tarafından yayınlanan bildirgede, AİHM’nin kararlarının hızla tanınması gerektiği vurgulandı.

Akit TV’de Murat Alan’ın sunumu ve Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu’nun yorumlarıyla ekranlarınıza gelen Manşetlerin Dili’nde, 6’lı ittifakın bildirgesindeki AİHM detayı da masaya yatırıldı.

Konuya dair değerlendirmelerde bulunan Karahasanoğlu şunları söyledi:

AİHM 25 yıl yatmasını istiyor. AİHM karar verdiği an, bu adam suç işlemiş olsa bile çok uzun süre cezaevinde kaldı, insan hayata bir kere geliyor, dolayısıyla özgürlük bunun da hakkıdır, eski yıllarda yanlış da yapmış olabilir, 25 yılını cezaevinde geçirdiği için artık tahliye edilmesi gerekir’ dediği an, Meral Akşener’in de içinde bulunduğu 6’lı ittifakın birlikte açıkladıkları bildirgeye göre, anında Türk mahkemeleri de ‘Teröristbaşı Apo’nun tahliyesine göre…’ diye imzayı basacaklar.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Antepli Aydın

Bu yedi partinin tek derdi Erdoğan Erdoğan gitsin de isterse bu vatan elden gitsin mantığı var bınlarda

Hamza

Kadının derdi o zaten bu apaçık belli
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23