• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte General Mobile Discovery 2'nin özellikleri ve fiyatı

Yeniakit Publisher
2014-10-01 18:13:00 -
İşte General Mobile Discovery 2'nin özellikleri ve fiyatı

2013 yılının son çeyreğinde Türkiye’de en fazla satılan akıllı telefon General Mobile Discovery yenilendi. General Mobile Discovery 2, özellikleri bakımından gelişen, ekranı büyüyen ve günümüzdeki amiral gemi modelleri arasındaki farkı kapatan bir model olarak dikkatleri üzerine topluyor.

Fiyat ve performans bakımından rakibi olarak Samsung Galaxy S4 mini bulunmakta. Galaxy S4 mini’ye göre hız, performans, kamera ve tasarım gibi birçok yönü ile önde olan bu model yine satış rekorları kırabilecek potansiyele sahip. İlk serisi geçtiğimiz ay piyasaya sürülen ve yoğun ilgi gören model, önümüzdeki günlerde birkaç artı özelliğiyle birlikte yeniden piyasada olacak.

İşte özellikleri:

EKRAN

5 inçlik Full HD (1080×1920 piksel)  IPS ekran, Gorilla Glass 3 teknolojisi ile korunmakta. Ayrıca kutu içeriğinde ekstra koruma için ekran filmi bulunmakta. Discovery modelinde 720p ekran bulunurken bu model 1080p full hd çözünürlüğe güncellenmiş.

KAMERA

13 MP arka kamera ve 5 MP ön kamera bulunmakta. Arka kamera ortalama bir kameraya sahip ve flaş desteği bulunmakta. Ön kamera ise ortalamanın altında bir performansı var. Ayrıca ön kameranın görüş açısı geniş olduğundan birden fazla arkadaşınızla selfie fotoğraf çekebiliyorsunuz.

İŞLETİM SİSTEMİ 

Kutudan Android 4.4.2 Kitkat ön yüklü gelen model şuan için güncel durumda. Yalnız MediaTek işlemcisinin handikabı olarak geç sürüm güncellemesi alacağı kesin. Şuan gündemde olan Android L (Android 5) güncellemesini çok geç alacağı herkes tarafından öngörülmekte.

PERFORMANS

Üst segment telefonlarda standart olan 2 GB Ram ve 16 GB (artırılamayan) hafızaya sahip Discovery 2, 8 çekirdekli bir işlemciye sahip. Bu işlemcideki 8 çekirdek aynı anda çalışabildiği gibi düşük performans gerektiği zamanda daha az çekirdek çalışarak pilden tasarruf etmekte. Bu işlemciyi daha yakından incelersek eğer Cortex A7 çekirdeklere sahip. Bu çekirdek performansı düşük ama enerji tüketimi bakımından çok başarılı bir ürün. Yani 8 tane düşük performanslı çekirdeğin bir araya geldiği ve çok büyük performans sağlayan bir işlemci. Telefon ısındığı zaman bu işlemcide performans kayıpları gözükmekte. Gpu tarafında Mali-450MP Gpu bulunmakta. Bu Gpu Full HD ekranda başarılı sonuçlar elde etmekte. Bu işlemci çok yaygın kullanılmadığından dolayı yeni bir uygulama ya da oyun çıktığında uyumsuzluklar olabilir ve tam performans alamayabilirsiniz. 

TASARIM

İnce ve hafif bir telefon olan GM Discovery 2, arka kısmı Samsung Galaxy S5’e benzemekte. Tasarım göreceli bir kavram olduğundan dolayı bu kişiden kişiye göre değişmektedir. Tek kötü yanı olarak ön yüz de bulunan kapasitif tuşlar diyebilirim. Standart olarak Android telefonlarda 3 sanal ya da kapasitif tuşlar bulunmakta. Genelde geri tuşu sağ tarafta bulunurken bu modelde sol tarafta bulunmakta. İlk kullanmaya başladığınız zaman sizi zor durumlara sokabilir ama zamanla alışacaksınız.

General Mobile Discovery 2 Teknik Özellikleri:

  • 5 inç IPS Full HD Ekran
  • 140,4 x 69,1 x 7.9 mm boyutlarında ve 130 g ağırlığında
  • 13MP Hızlı Flaşlı Kamera, 5MP Selfie Kamera
  • MediaTek MT6592T 8 Çekirdekli 2 GHz Cortex-A7 işlemci
  • 16 GB Hafıza ve 2 GB Ram
  • 3G Görüntülü Görüşme
  • Android 4.4.2 KitKat

NOT: 16 GB hafızası bulunan Discovery 2, yaklaşık 12.5 GB boş hafıza ile gelmekte. Geri kalan alan ise işletim sistemi ve bazı uygulamalar tarafından kullanmakta.

Ağustos ayının ilk haftasında 888 TL fiyatı ile satılacak olan Discovery 2 yüksek performansı, ortalama bir kamerası ve büyük ekran boyutları ile bu fiyat segmentinde güzel bir alternatif olmuş. Artırılamayan hafıza ve değiştirilemeyen batarya ise eksik yönleri olarak ön planda. 

Eylül ayında operatöre özel (hangi operatör olduğu belli değil büyük ihtimal Vodafone) bir sim kart, bir sd kartlı modeli satışa sunulacak. Hafıza konusunda soru işareti olan kullanıcıların beklemesi öneriliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23