• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte bu çok konuşulur! Ukrayna Genelkurmay Başkanı'nın bilekliğine bakın!

Yeniakit Publisher
2022-10-10 11:48:00 - 2023-05-08 16:37:15
İşte bu çok konuşulur! Ukrayna Genelkurmay Başkanı'nın bilekliğine bakın!

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeri Zaluzni’nin paylaştığı fotoğrafta, bilekliğindeki nazi gaması dikkat çekti. Bahse konu olan haber teyit.org tarafından yanlış olarak analiz edildi.

Sosyal medya ve internet sitelerinde yer alan iddiaya göre Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi, üzerinde Nazileri sembolize eden gamalı haç bulunan bir bileklik taktı. 

Şubat 2022’de Ukrayna ve Rusya arasında başlayan savaş boyunca benzer iddialar sık sık ortaya çıkmıştı.

Görsel yeni değil

İddialar Rusya Today tarafından 9 Ekim 2022’de yapılan haberde kullanılan bir fotoğrafla gündeme geldi. Buna göre Zaluzhnyi'nin daha önce çekilen bir fotoğrafında taktığı bileklikte   haçlı bulunuyordu. 

Fotoğraf, Fransız siyasetçi François Asselineau ve Avukat Juan Branco tarafından Twitter’da paylaşıldı. Ayrıca birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından da aynı başlıkla paylaşılmaya devam etti. 

Zaluzhnyi’nin fotoğrafı ilk olarak 17 Mart 2022’de Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından Twitter’da paylaşılmış. Yani iddiadaki fotoğraf güncel değil. 

Bileklikte İskandinav kültürüne dair figürleri var

İnternette konu hakkında bir araştırma yapıldığında kolyenin Pakabone isimli bir şirket tarafından satıldığına dair bilgilere ulaşmak mümkün. Ürün markanın internet sitesinde Viking bilekliği olarak tanıtılmış.

Şirket tartışmaların üzerine konu hakkında bir paylaşım yaparak bilekliği İskandinav desenleri içerdiğini açıklamış.

İşte o fotoğraf:

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yilmaz

Günaydın yenimi anladınız ,bunlar kendilerini masum gösteriyorlar , Bunlara neden güveniyorsunuz , Bunların hepsi Nazi yanlısı , Cumhurbaşkanımız la alay ediyordular ,savaş bitsin Türkiye'nin yaptığı yardımları anında unutur bunlar

Hakan

Akit hepten mi yolunu sasirdin nasıl Putin'i desteklersin . Halep kasabini savunmak için nasıl ugrasirsin. Sen de zalimsin . Putin'in günahını rabbim sana da sorsun . Hepten mi insanlıktan çıktınız
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23