• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte bahar alerjisinden korunmanın en önemli yolu

Yeniakit Publisher
2024-03-19 15:23:00 -
İşte bahar alerjisinden korunmanın en önemli yolu

İlkbaharla birlikte pek çok kişi bahar alerjisi sebebiyle sorun yaşamaya başladı. Uzman isim bahar alerjisi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi’nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı İhsan Başpınar halk arasında ise saman nezlesi hakkında merak edilenleri yanıtladı. Bahar alerjisinin her yaş grubunda ortaya çıkabildiğini belirten Başpınar en sık çocukluktan erişkin döneme geçişte başladığını ve alerjinin görülmesinde özellikle genetik yatkınlık ve çevresel faktörler önemli rol oynadığını ifade etti.

Başpınar bahar alerjisinin belirtilerini sıraladı: “Burun tıkanıklığı, burun akıntısı, hapşırma nöbetleri, gözlerde ve burun çevresinde kızarma, kaşıntı, koku ve tat hissinde azalma, dikkat dağınıklığı, uyku ve yorgunluk hissi, damakta ve burunda kaşıntı gibi bulguların ortaya çıkmasıyla çocuğun okul başarısı ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir” dedi.

Bahar Alerjisinden korunma yolları nelerdir

En önemli korunma yolu olarak alerjenlerden kaçınılmasını söyleyen Başpınar, semptomları şöyle sıraladı: “Polenlerin yoğun olduğu saatlerde, rüzgârlı ve kuru havalarda dışarı çıkmamak, şapka, gözlük ve maske kullanılması, uzun kollu elbise ve pantolon giyilmesi, evde ve araçta polen filtresi kullanılması, duş alınıp, elbiselerin değiştirilmesi, çiçekli ve çimenli ortamlardan uzak durmak, sigara içilen ortamlardan uzak durmak bahar alerjisinden korunma yolları olabilir” şeklinden konuştu.

Başpınar, “Ayrıntılı muayeneden sonra ise; Serum IgE ve eozınofil seviyesi, nazal smear, deri testleri, kanda sperfik alerjen araştırılması ile bahar alerjisinin teşhisi konulabilir” dedi.

Bahar Alerjisinde tedavisi nedir?

Medikal tedavi olarak kortizonlu spreyler ve antialerjik ilaçlar kullanılmaktadır.

Haftada en az iki mevsim alerji semptomları gösteren veya 6 ay boyunca şikâyeti süren hastalar antialerjik ilaçlarla kontrol altına alınamıyorsa immunoterapi yapılabilir. Özellikle tamamlayıcı tıpta kullanılan kendi kanıyla tedavi (otohemeoterapi) ve ozon terapi de oldukça faydalıdır, diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Leyl....

Katiyyen otohemotherapy onermiyoruz..!! Onun yerine histamin olan gidakardan bu aylardan biraz uzak durmak lazim.. Ayrica gider de dagda bayirda acan her cicegi, Allah cc ne guzel yaratmis, koklarsanizbu kacinilmaz bir durum dur.. Ozellikle kuresel isinma Ile birlikde Polen fi$irtma artti..ayrica ya$ ilerledikce de eskiden olmayan bir takim alkerjilerin Yeni ortaya cikmadim muhtemeldir.. Alerji bir bagi$iklik yaniti olup, bazen cok fazla seye alerjiniz olabilir. Misal benim nikel ve kaucuk maddelerine derin yoluyla Alerjim var.. Alerjiden koruma yolu, akkerjen maddeyle temasi kesmekdir. Solumayin, derin yoluyla temas etmeyiniz ve yemeyin! :)

Leyl....

Cortison yerine tuzlu du spreyleri ve zerdecali tavsiye ederim.. Bir de saclarinizi baglayan, örtün.. Hergun hergun girip deliler gibi yikanilmaz.. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23