• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul Sözleşmesi'nin o maddesi LGBT'ye kalkan oluyor

Yeniakit Publisher
2020-08-14 03:36:00 -
İstanbul Sözleşmesi'nin o maddesi LGBT'ye kalkan oluyor

İstanbul Sözleşmesi'ndeki "cinsel yönelim" ibaresi LGBT'ye kalkan olduğu için eleştiriliyor.

İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin kararı eleştirdiği için Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bazı çevreler tarafından acımasızca eleştirilmişti. İstanbul Sözleşmesi'nin sadece kadına şiddeti önlemek gibi masum bir şeymiş gibi sunmaya kalkıp sahip çıkanlar, LGBT'ye yönelik bir sözleşme değil deseler de aslında bunun öyle olmadığı anlaşmanın maddelerinde kendini gösteriyor.

4. maddenin 3. bendi dikkalte incelendiğinde "cinsel yönelim" ibaresi açık bir şekilde yer alıyor.

Sözleşmenin 4. maddesinin 3. bendinde, "Taraflar bu Sözleşme hükümlerinin, özellikle de mağdurların haklarını korumaya yönelik tedbirlerin, cinsiyet, toplumsal cinsiyet, ırk, renk, dil, din, siyasi veya başka tür görüş, ulusal veya sosyal köken, bir ulusal azınlıkla bağlantılı olma, mülk, doğum, cinsel yönelim, toplumsal cinsiyet kimliği, sağlık durumu, engellilik, medeni hal, göçmen veya mülteci statüsü veya başka bir statü gibi, herhangi bir temele dayalı olarak ayrımcılık yapılmaksızın uygulanmasını temin deceklerdir." deniliyor. Bu madde LGBT'yi meşrulaştırdığı için eleştiriliyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

CEMİL İPEKÇİ

O ZAMAN MUM SÖNDÜCÜ SABATAYCILARI DA KORUMAYA ALACAKLAR DEMEKTİR. 22 MART KUZU BAYRAMINDA EŞ DEĞİŞTİRİRLER. ÇOCUKLARIN BABALARI BELLİ DEĞİLDİR. SABATAYCILAR RESMEN PİÇTİR. DEMEK OLUYOR Kİ ONLAR HAKKINDA DA TEDBİR ALINACAK!

Mustafa kaya

AKP ALLAH CC RAĞMEN BU KANUNU SAVUNUYOR.ALLAH CC , akp AZGIN SAPKINLARI DURDURMAZSA ALLAH CC KITABI ORTADA OLDUĞU HALDE BU ÇIRKINLIKLERE IZİN VERİLIYORSA LUT KAVMINİN BASİNA GELENLERDEN DAHA BÜYÜK BELA GELEBILIR.BU KANUNU SAVUNANLAR BİZZAT SAPKINLARI KORUMAYA ALMIŞTIR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23