• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul-Konya arası 4 saat 15 dakika

Yeniakit Publisher
2014-12-18 08:00:00 - 2014-12-18 07:55:32
İstanbul-Konya arası 4 saat 15 dakika

İstanbul-Konya YHT hattının açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapıldı. Hizmet vermeye başlayan yüksek hızlı trenle artık İstanbul-Konya arası seyahat süresi 4 saat 15 dakikaya indi.

YENİ AKİT / KONYA - İstanbul-Konya YHT hattının açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapıldı. Hizmet vermeye başlayan yüksek hızlı trenle artık İstanbul-Konya arası seyahat süresi 4 saate indi. İstanbul-Konya arasında çalışacak hızlı tren, bir hafta boyunca ücretsiz hizmet verecek. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

KARDEŞ PAKİSTAN’A TAZİYE MESAJI

Erdoğan, konuşmasının başında, “Üstad’ı 741. ölüm yıldönümünde yad ediyor, mekânının cennet olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“KONYA, ERBAKAN’IN ARDINDAN DAVUTOĞLU’NU ÇIKARDI”

“Konya’da hatme yaptığımız gibi biliyorsunuz Konya’da tekrar Fatiha’yı da okuduk. Kapanışı Konya’da yaptık ama açılışı ve devamını yine Konya’da yaptık” diyen Cumhurbaşkanı, “Konyalı bir kardeşimize, Ahmet Davutoğlu kardeşimize Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık görevini tevdi ettik. Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ardından Konya bir başbakan daha çıkarmış oldu. 3,5 ay oldu. Hamdolsun Sayın Başbakanımız çok büyük bir azimle milletin ve Konya’nın emanetini iftiharla ve bir o kadar da hakkıyla taşıyor. Bugün Hazreti Mevlana’nın 741. ölüm yıldönümüdür. Şeb-i Arus’ta farklı bir vuslat daha yaşıyoruz. Anadolu Selçuklu Devleti’nin kadim Başkenti Konya’yı Osmanlı’nın kadim Başkenti İstanbul’a bağlıyor, iki kadim devletin başkentini birbirine bağlıyoruz. Ankara’da Hacı Bayram-ı Veli ile Eskişehir’de Yunus Emre’yi buluşturduk. Cumhuriyet ile Selçuklu’nun, Hacı Bayram-ı Veli ile Mevlana’nın vuslatını gerçekleştirdik. 25 Temmuz 2014’te Ankara, Eskişehir, İstanbul birbiri ile buluştu. Bugün bir başka adım atıyoruz. Bu güzel halkaya Konya ile İstanbul’u da ekliyoruz. Eyüp Sultan Hazretleri başta olmak üzere İstanbul’un manevi mimarları Konya’nın manevi mimarları ile kucaklaşıyor. Hasret bugün vuslata dönüşüyor. Bugünden itibaren Konya ile İstanbul arası artık ne 10, ne de 13 saat, tam olarak 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra inşallah Rabia olacak. Daha sonra inşallah daha da aşağı inecek. Ankara-Konya hattını 5,5 milyon vatandaşımız kullandı. Durmuyoruz durmak yok, yola devam. Kısa sürede inşallah tüm bu hatları da bitirecek, Türkiye’yi ulaşımda yüksek bir safhaya getirmiş olacağız” diye konuştu.

“ARTIK HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ”

Erdoğan, geçmişte çıkarılan engellere değindiği konuşmasında şunları söyledi: “Biz umudumuzu yitirmedik. Mücadele azmini kaybetmedik. Milletimize hizmet etme aşkımızı, sevdamızı daima diri tuttuk. Onların bir hesabı varsa, Allah’ın da, milletin de bir hesabı vardır dedik, sabırla sebatla mücadele ettik. 12 yıl önce milletimizden emaneti devraldık, kollarımızı sıvadık. Darbe planladılar, senaryolar yazdılar, onları yırttık attık. Milletle beraber olduk, milletle beraber yürüdük. 12 yılda Türkiye’ye çok büyük değişiklikler yaşattık. Biz şunu söyledik bu millet azizdir, bu ülke azizdir. Tarihimiz, ecdadımız, medeniyetimiz azizdir. Bu aziz millet durdurulamaz. Bu aziz ülke horlanamaz. Bu kutlu yürüyüş engellenemezdi. Bu millete kimse boyun eğdiremez, diz çöktüremez. Bizim gündemimizi kimse belirleyemez dedik. Bizim 12 yılda millet için yaptığımız her adım elbette birilerini çok rahatsız etti. Karanlıktan beslenenler aydınlıktan rahatsız oldular. Biz ne dedik, dünya 5’ten büyüktür dedik. Yüzyıl boyunca horladığınız, dışladığınız Türkiye, ayakları üstünde doğruldu ve artık haddinizi bilin dedik. O kirli ellerinizi Türkiye’nin üzerinden çekeceksiniz dedik. Türkiye’ye gündem belirleme, Türkiye’ye istikamet çizme alışkanlığınızdan vazgeçeceksiniz dedik bundan rahatsız oldular.”

“DARBEYE BOYUN EĞMEYİZ”

Sözü 14 Aralık operasyonuna ve paralel yapıya getiren Erdoğan, “Dikkat ederseniz yönetmenlerden biri açıkladı. Senaryoyu yazdılar elimize verdiler biz de oynadık dedi. Olay bu. Bizim o gün boyun eğeceğimizi, darbe girişimine razı olacağımızı zannettiler. Biz o gün Konya’daydık. Konya’nın hayır duası, kahramanlığı, yiğitliği, dik duruşu üzerimizdeydi. Oyunu anında farkettik. Bunun bir yolsuzluk operasyonu olmadığını, bunun ülkeye yönelik bir tuzak olduğunu anında gördük, tedbirlerimizi aldık. Derhal harekete geçtik ve ne dedik ‘onların bir tuzağı varsa Allah’ın da bir tuzağı da vardır’ dedik. Allah’a hamdolsun o tuzak, oyun bozuldu, asıl niyetleri de ortaya çıktı. 17 Aralık’ın hemen ardından 25 Aralık’ta planladıkları asıl tezgâh polislerin bilgisayarından çıkarıldı. Tescillendi darbe girişimi. O kadar hazırlar ki, sonradan kullanacakları fezlekeye dönemin Başbakanı diye bile yazmışlar. Ben görevdeyim. Bunların asıl niyetlerini, çirkin yüzlerini daha net olarak gördük. Sizler bu oyunu, bu tuzağı gördünüz. Sizler, önce 30 Mart’ta, ardından 10 Ağustos’ta yanımızda oldunuz. Sizden aldığımız güçle bu girişimleri boşa çıkardık” dedi.

GÜLEN’E, ‘GEL ONLARIN YERİNE GİR’ ÇAĞRISI!

“Gerek geçen 17 Aralık’ta, gerekse bugün, kimlerin yan yana durduğunu, kimlerin ittifak yaptığını, kimlerin kucaklaştığını görün” ifadelerini kullanan Erdoğan, “O karanlık dönemin ne kadar aktörü varsa şu anda kucaklaşıyorlar. Düşman kardeşler seçimlerde birbirlerini destekliyorlar. Birbirlerine diyet ödüyorlar. Kasetlerin diyetini ödüyorlar. Pensilvanya açıklama yapıyor. Şahsıma yönelik çok çirkin benzetmeler, beddua seansları ve şimdi daha da enteresan bir açıklama yaptı. Gazetelerden alınan kendi takımı için ‘onların yerinde olmak isterdim’ diyor. Senin elini, kolunu bağlayan yok ki, gel onların yanına. Gel onların yerine. Çoktandır sana gel diyoruz zaten. Kimse tutmuyor seni gel. Pensilvanya’dan buraya gelemez. Bizim ödeyecek bir diyetimiz varsa bunu sadece millete öderiz. Bırakın onlar, Türkiye düşmanları ile hareket etsin” şeklinde konuştu.

AB’YE: BURAYA GEL DE TÜRKİYE SANA DERS VERSİN

Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti: “Kurumlarımızı temizledik, temizliyoruz. Kaynaklarını kurutmaya devam ediyoruz. Şimdi, dünyada bazı ülkelerde özellikle Avrupa’da bazı ülkeler çıkıyor peşin hükümler veriyor. Beyler geçti o günler. İstediğiniz manşeti atın, istediğiniz yalan haberi yazın, istediğiniz kadar Türkiye aleyhine açıklama yapın. Biz kendi rotamızı kendimiz çizeriz. Türkiye’ye akıl vermeye çalışanlar karşılarında o eski Türkiye’nin olmadığını artık anlasınlar. Türkiye’ye demokrasi dersi vereceklermiş. Bi zahmet buraya gel de Türkiye sana ders versin. Size Mısır’ı anlatalım, Suriye üzerinden insanlık dersi verelim. Sen önce git AB içinde yükselen ırkçılığın, İslamafobi’nin hesabını ver. Kapattığınız gazetenin hesabını verdiniz mi? Sabancı’yı kendi merkezinde öldüren o teröristi kaç kez yakaladınız. Bir kapıdan soktunuz, ötekinden çıkardınız. 7 tane oradaki soydaşımızı o ırkçı faşistler ne yazık ki öldürdüler. Türkiye sizin günah keçiniz değil. AB önce kendisini test etmesi lazım. Mısır için susanlar, Suriye’de, Irak’ta 1 milyon 600 bin insanı kendi evinde barındıran Türkiye’ye hiç birinin söyleyecek sözü yoktur.”

“HOCA GÖRÜNTÜSÜ ALTINDAKİ ŞAKLABANLAR…”

AB’nin Türkiye’ye yönelik eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan, “Biz, AB’nin kapıkulu değiliz. Biz, bir defa bir millet olma şuuru içerisinde, idraki içerisinde alacaklarsa alırlar, almayacaklarsa almazlar. Mısır’da sustunuz, Ukrayna’da sustunuz, Irak’ta sustunuz, Filistin’de sustunuz. Ne zaman adalet haykıracaksınız. Türkiye için susmakla kalmıyor, darbe girişimlerine destek oluyorsunuz. Bu ülkeyi; uluslararası çevrelerin taşeronu olan paralel devlet yapılanmalarına, hoca görüntüsü altındaki şaklabanlara asla teslim etmeyeceğiz. Terör örgütleri çıkıyor. Şuanda Pakistan’daki olayı gördünüz. 130’u aşkın yavruyu öğrenciyi şehit ediyorlar. DEAŞ çıktı onların da neler yaptığını görüyorsunuz. Ne adına yapıyor, sorarsanız İslam adına yapıyor. Öyle bir şey yok. İslam’a gölge düşürüyorsunuz” diye konuştu.

KITALARARASI DEMİRYOLU ÜSSÜ OLACAĞIZ

AKİT / KONYA - Konya-İstanbul hattının açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın başka bir ufku da beraberinde getirdiğine işaret ederek şunları söyledi: “Karaman, Mersin, Gaziantep hattıyla, Edirne’den Gaziantep’e kadar uzanacak hat, yine Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının Marmaray ile birleşerek, Doğu, Batı ekseninde, bu sefer Avrupa içlerine kadar, Londra’ya gidecek hatlar. Hep bunlar büyük istikbalinin müjdeleridir. Biz, ülkemizin merkezi coğrafyasını aynı zamanda ulaşım ve lojistik hatlarının merkezi üssü haline getirmeye kararlıyız. Ülkemizi Asya ile Avrupa arasında, Akdeniz ile Karadeniz arasında, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar arasında gerçek bir ulaşım üssü haline getireceğiz.”

CUMHURBAŞKANIMIZ BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI

Üç güzel vesileyle Konya’da bulunduklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, birincisinin, vuslatın 741. yıldönümü olduğunu, her sene vuslatın yıldönümünde Konya’da bir araya geldiklerini söyledi. İkinci güzel vesile, Konya aşığı olan Sayın Cumhurbaşkanımızı,  Cumhurbaşkanı unvanıyla ilk defa Konya’da ağırlıyoruz. Konya’da bulunmalarının üçüncü güzel nedeninin de Konya ile İstanbul arasında hızlı tren seferlerinin başlaması olduğunu ifade etti.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23