• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrailli tarihçi Ilan Pappé gerçekleri böyle haykırdı: Gazze'de soykırım yapılıyor

Yeniakit Publisher
2024-05-24 07:32:00 -

Ünlü İsrailli tarihçi Ilan Pappé, ABD basınına verdiği röportajda İsrail'in Gazze'de uyguladığı vahşete dikkat çekti. Detroit Havalimanı'nda FBI tarafından sorgulandığını ve kendisine İsrail'in soykırım yapıp yapmadığını sorduklarını söyleyen Pappé, "Evet, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini soykırım olarak nitelendiriyorum dedim" ifadelerini kullandı. Pappé Gazze'de yaşananları "1948'deki etnik temizliği bile geride bırakan bir etnik temizlik vakasıyla karşı karşıyayız" sözleriyle nitelendirdi.

Ünlü İsrailli tarihçi Ilan Pappé ABD'li yayın kuruluşu Democracy Now'a röportaj verdi. Pappé röportajında, İsrail'in soykırım yaptığını belirtti ve Siyonist hareketin Filistin'i adım adım nasıl işgal ettiğini anlattı.

DETROİT HAVALİMANI'NDA 2 SAATLİK SORGU!

Ilan Pappé, ABD'nin Detroit Metropolitan Havaalanı'nda "Hamas destekçisi" olduğu iddiasıyla Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından 2 saat sorguya çekilmişti. Havalimanındaki sorguya da değinen Pappé, "Evet, anlatacağım ama izin verirseniz, sanırım önceki konuşmamızla bağlantılı olarak, burada ICC ve İsrail'in buna uyup uymaması meselesinden daha büyük bir şey olduğunu söylemek istiyorum. Bunun ICC ve ICJ gibi uluslararası mahkemeler için bir gerçek anı olduğunu düşünüyorum çünkü muhtemelen kararları uygulamayacak hükümetlerle karşı karşıya kalacaklar çünkü İsrail hala çok güçlü müttefiklere sahip. Ve sanırım dünyanın geri kalanı, özellikle Küresel Güney, "evrensel" ve "uluslararası" terimlerinin gerçekten bir şey ifade edip etmediğini görmek için izleyecek. Dolayısıyla, Filistin, evrensel olanın ne olduğunu, evrensel değerlerin ne olduğunu ve uluslararası adaletin ne olduğunu yeniden tanımlamak için gerçek bir mücadelenin yaşandığı birçok vakadan sadece biridir. Bu yüzden bu kadar önemli bir tarihsel an olduğunu düşünüyorum." dedi.

"TELEFONUMU ALIP İÇİNDEKİLERİ KOPYALADILAR"

Pappe, Havalimanında yaşadığı sorgu hakkında şunları söyledi:

"Şimdi, benim yaşadığım sıkıntıya geri dönersek, ki o kadar büyük değildi ama sanırım daha büyük bir resmin parçası, Londra'dan sekiz saatlik bir uçuşun ardından Detroit'e vardım ve hemen iki federal ajan tarafından bir yan odaya alındım. İki set soruları vardı. Birincisi, Hamas hakkındaki görüşlerim, Gazze'de olanlar hakkındaki görüşlerim. Gazze'de olanları soykırım olarak mı nitelendiriyorum? "Filistin nehirden denize kadar özgür olmalı" sloganına tepkimi bilmek istediler. Beni neden durdurduklarını, neden bu soruları cevaplamam gerektiğini söylemeyi reddettiler. Ve sonra başka bir soru seti, ABD'deki Müslüman, Arap ve Filistin topluluklarındaki tanıdıklarım hakkındaydı. Telefonumu uzun bir süre alıp içindekileri kopyalayıp, telefon görüşmelerini bekleterek ülkeye girmeme izin verdiler."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Neco

Kahrolsun İsrail ve siyonislrtler...yaşasın islam ve müslümanlar..

Mete örs

Bunların allahı yok ey hitler nerdesin abicim
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23