• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ne zaman bitecek? O tarihi işaret ettiler

Yeniakit Publisher
2023-12-07 01:36:00 -
İsrail'in Gazze'ye saldırıları ne zaman bitecek? O tarihi işaret ettiler

ABD yönetiminin Gazze'ye saldırıları konusunda İsrail'i "özel olarak" uyardığı açıklandı. Saldırıların biteceği tarihi de ilan ettiler.

ABD'li bazı üst düzey yetkililer, CNN'e yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, küresel kamuoyunun karşı çıkması sonucu İsrail yönetimine "Gazze'ye saldırıların mevcut haliyle sürdürülemeyeceği" düşüncesini ilettiği bilgisini verdi.

İsimlerini açıklamayan yetkililer, ABD'nin, uluslararası desteği sürdürmek için İsrail'in sahip olduğu sürenin "hızla azaldığı" inancına sahip olduğunu aktardı.

Ocak ayı işaret edildi

Yetkililer, bu yüzden İsrail'in, Gazze'nin güneyinde yoğunlaştırdığı kara saldırılarının, "muhtemelen ocak ayında" Hamas üyeleri ve liderlerine yönelik "daha dar bir kapsamda ve daha düşük yoğunlukta" sürebileceğine işaret etti.

Üst düzey kaynaklar, Washington ile Tel Aviv yönetimi arasında yapılan "sert" görüşmelerde İsrail'in, "Gazze'de sivil kayıpları azaltması" gerektiği konusunda "kesin" bir şekilde uyarıldığını kaydetti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, hafta sonunda Reagan Ulusal Savunma Forumu'nda yaptığı konuşmada, "İsrailli liderleri, kişisel olarak sivil kayıplardan ve sorumsuz söylemlerden kaçınmaya, Batı Şeria'daki yerleşimcilerin uyguladığı şiddeti önlemeye ve insani yardıma erişimi önemli ölçüde genişletmeye çağırdığını" söylemişti.

Putin'den BAE televizyonunda Filistin çağrısı!" target="_blank">
Putin'den BAE televizyonunda Filistin çağrısı!
Putin'den BAE televizyonunda Filistin çağrısı!

Gündem

Putin'den BAE televizyonunda Filistin çağrısı!

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mert

Ey insanoğlu bu olanların karşılıksız kalacağı kesinlikle aklınızın ucundan bile geçmesin RABBİM bize nasıl bir imtahan verecek bekleyip gorelim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23