• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail'in Gazze'deki katliamına cılız kalan G7'den İran için alelacele kınama kararı!

Yeniakit Publisher
2024-04-14 19:20:00 -
İsrail'in Gazze'deki katliamına cılız kalan G7'den İran için alelacele kınama kararı!

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'deki katliamlarına cılız kalan Batı ülkeleri, İran'ın saldırıları karşısında alelacele kınama kararı aldı. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, G7 toplantısında İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının oybirliğiyle kınandığını açıkladı.

İran’ın, Şam konsolosluğunu bombalamasına karşı İsrail’e yönelik hava saldırısı gerçekleştirmesinin hemen ardından G7 ülkelerinin liderleri video konferans yoluyla bir araya geldi.

"Tüm taraflar itidalli davranmalıdır"

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, yaptığı açıklamada, “G7 liderleriyle birlikte İran'ın İsrail'e yönelik eşi benzeri görülmemiş saldırısını oybirliğiyle kınadık. Tüm taraflar itidalli davranmalıdır. Gerilimin azaltılmasına yönelik tüm çabalarımızı sürdüreceğiz. Gazze'deki krizin bir an evvel, özellikle de acil bir ateşkes yoluyla sona erdirilmesi fark oluşturacaktır. Lübnan da dahil olmak üzere Orta Doğu'daki durum önümüzdeki hafta Avrupa Konseyi'nde ele alınacak” dedi.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de sivillerin İsrail tarafından katledilmesinde üç maymunu oynayan Batılı ülkelerin İsrail'e yönelik saldırıda alelacele kınama kararı alması çifte standardı gösterdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kafkasya

Münafık İran ve Siyonistlere destek veren kâfirler kahrolsun.Allah tuzaklarınızı başınıza geçersin ayaklarınıza dolaşın kafir İran yine münafıkların başını çekiyor Müslümanlar halen uyuyor olan mazlumların malına canına kanına oluyor rabbim en kısa zamanda zalimleri kâhhar ismin hürmetine kahretsin.

Okur

Çunki hepsi şerefsiz sömürgeci katil alcak bir medeniyetin o.cocuklarida ondan
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23