• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında 10 Filistinli şehit oldu

Yeniakit Publisher
2024-07-21 03:17:00 -
İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında 10 Filistinli şehit oldu

İsrail’e ait savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin orta bölgelerine düzenlediği saldırılarda, aralarında çocukların da bulunduğu 10 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze’deki El-Avde Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, “İsrail savaş uçaklarının Nuseyrat Filistinli Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırılarda şehit olan 4 kişinin cenazeleri hastaneye getirildi.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, söz konusu saldırıda yaralanan çok sayıda Filistinlinin de tedavi altına alındığı belirtildi.

Öte yandan Gazze Şeridi’ndeki Filistin Sivil Savunma Birimi’nin sosyal medya platformu Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, “İsrail savaş uçaklarının el-Bureyc Filistinli Mülteci Kampı’ndaki bir eve düzenlediği saldırılarda 6 kişi şehit oldu.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, çok sayıda kişinin yaralandığına dikkat çekilerek, sivil savunma birimlerinin hala enkaz altında bulunanları kurtarma çalışmalarının sürdüğü vurgulandı.

Görgü tanıkları ise AA muhabirine, İsrail’e ait savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Nuseyrat kampında Gurab ailesine, el-Bureyc kampında da Halife ailesine ait olmak üzere iki evi hedef aldığını belirtti.

Tanıklar, aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını kaydetti.

⁠İsrail'in Gazze'yi işgalinde 7 Ekim sonrası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 172'si çocuk, 10 bin 798'si kadın olmak üzere 38 bin 919 Filistinli öldü, 89 bin 622 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 326'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 682 askerinin öldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 578 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

{relation id:1870918 slug:'2-bin-kilometre-uzakliktan-katil-israilin-kalbine-iha-saldirisi'}

{relation id:1870890 slug:'husilerden-israile-cok-net-uyari-zarar-gormek-istemeyen-siviller-derhal-terk-etsin'}

{relation id:1870890 slug:'husilerden-israile-cok-net-uyari-zarar-gormek-istemeyen-siviller-derhal-terk-etsin'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osmanlı Torunları

Yüce mevlam Yaradan sensin yok Edicek Olanda yine sensin yer yüzündeki Tüm Gayri müslimleri kafirleri kefereleri firavunları Haçlı Tohumlarını yahudi Ermeni Amarkan Fıransız Alman Yunan Rum Bulgar İngiliz kanada kafirlerinin keferelerinin Firavunlarının piçlerini Teröristlerini Zalimlerini katillerini Teröristlerinin Soysuzlarının soyunu kurut kanalırını kurut Ellerini kollarını Ayaklarını Bedenlerini Damarlarını kurut ya kahar isminle kahru paramparça Et cayır cayır yak cehennemin yedi kat yerin dibine sok Allahım Amin Amin Amin Amin Amin Amin Amin Amin Amin

Mehmet

Muslumanlar dua beddua yapmaktan, Allaha yalvarmaktan başka bir şey yapmıyorlar, mazlumu oynuyorlar, bana göre mazlum hiç bir şey üretmeyen, Devletine vergi vermeyen, toplanan az bir verginin de hiç edildiği, rant rüşvet torpilin engellenmedıgi, keyfi zamların yapıldığı, çiftçiden üçe alıp otuza satıldığı, her türlü sahtekarlığın yapıldığı, örneğin İzmir'e iki kişiyi elektrik çarptı, belediye mi elektrik firması mi sorumlu belli değil, bence elektrik firması sorumlu , parayı cebe indirip yenileme ve bakım yapmıyor, kısaca ahlak kanun verginin olmadığı ülkede kalkınma da olmuyor, ülkeye 20 milyon göçmen doldurup bunu din ile millete yutturmakta sahtekarlık, yani ülke paspas olmuş, düzen olmayınca iç dış güçler rahatça seni kullanıyor her emri veriyor, mayınları temizle diyor temizliyorsun, yani için özü her türlü mantık dışı eylemi yapıyor kalkinamiyoruz, batıyoruz, fakirleşiyoruz, düşünün ya kuraklık var, gıda sorunu var , ulkeye milyonlarca göçmen doldu, üretime hiç faydası olmayan diyanete yolda 200 milyar TL bütçe ayrılıyor, hesabını bilmedik kasap masat hikayesi gibi, bu kadar haksızlık hırsızlık yüzünden güçsüz ülke oluyoruz, bir gün İsrail bize saldırınca mazlum oluyoruz öylemi, mazlum hadi ya,
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23