• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail’i protesto bile yasak

Yeniakit Publisher
2014-07-21 08:15:00 - 2014-07-20 22:02:22
İsrail’i protesto bile yasak

Geziciler Taksim’deki birkaç ağacı bahane ederek ortalı böyle yakıp yıkmışlardı.

Fransa ise Paris’te İsrail’i protesto gösterilerine yasak getirildi. Paris’te binlerce kişinin katıldığı gösterilerde göz yaşartıcı gaz kullanan polis, 33 kişiyi gözaltına aldı. Paris Valiliği; İsrail’in protesto edileceği gösterilerin yasaklandığını, yasağı ihlal edenlerin, 1 yıl hapis ve 15 bin euro, eğer yüzünü gizlerse 3 yıl hapis 45 bin euro, sosyal medya üzerinden organizeli olay çıkarılırsa 7 yıl hapis veya 25 bin euro para cezası karşı karşıya kalacağını açıkladı. Açıklamada; sosyal medya üzerinden detay paylaşanlara bile 1 yıl hapis cezası verileceği açıklandı. Paris İdari Mahkemesi de Paris Valiliği’nin koyduğu yasağa karşı sivil toplum örgütleri tarafından yapılan itirazı reddetti. Fransa böylece dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen İsrail karşıtı gösterileri yasaklayan ilk ülke oldu. Fransa’da İsrail’e destek mitinglerine ise herhangi bir yasak getirilmedi.

FRANSA, “TÜRKİYE  ÖLÇÜLÜ OLMALI” DEMİŞTİ

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Gezi olayları hakkında konuştu ve Fransa’nın Türk hükümetini bir kez daha olayları yatıştırmaya ve ölçülü olmaya çağırdığını söyledi. Fransız diplomasi şefi, “Olayları demokratik şekilde yatıştırmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

FRANSA’DA GEZİ EYLEMLERİNE DESTEK SUÇ DEĞİL

İsrail’in protesto edilmesini yasaklayan Fransa’da, Gezi eylemlerine destek eylemleri yapılmıştı. 

5 Haziran 2013 tarihinde Paris’te gerçekleşen eyleme yaklaşık 5 bin kişinin katılmış, Fransız sol partileri, insan hakları dernekleri de eyleme destek vermişti. 

Ellerinde rengarenk pankartları ile Gezi direnişine destek veren gençler, “Taksim diren yanındayız”, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Yaşasın enternasyonel direniş”, “Türkiye isyanda, Türkiye direniyor” sloganları atıldı. Erasmus aracılığı ile İstanbul’da okuyan Fransız öğrenciler de, Fransa’da Sarkozy’ye karşı direnişin sembolü haline gelen  “Casse-toi pauvre con” sloganını, göstericilere göz yaşartıcı gaz kullanan polisi protesto etmek için  “Gaz-toi pauvre con” diyerek Erdoğan’a uyarladı. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23