• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail’e akademik isyan

Yeniakit Publisher
2014-07-27 09:08:00 - 2014-07-26 23:03:41
İsrail’e akademik isyan

127 rektör adına 10 rektör, terör devleti İsrail’in Gazze’ye saldırıların 11 dilde yayımladıkları ortak bildiriyle kınadı. Gazze’deki katliamlara isyan niteliğindeki açıklamada tüm dünyadaki akademisyenlere “Bu insanlık suçuna dur diyelim” çağrısında bulunuldu

ANKARA - İsrail’in Gazze’ye saldırılarını 11 dilde yayımlanan ortak bildiriyle kınayan 127 rektör adına 10 rektör açıklama yaptı. Hacettepe Üniversitesi’nin Sıhhiye’deki rektörlük binasında düzenlenen toplantıya, bütün bölgeleri temsilen, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek katıldı.

Ortak basın açıklamasını okuyan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncer, başta İsrail’deki akademisyen meslektaşları olmak üzere tüm dünyadaki akademisyenlere bu insanlık suçuna karşı çıkma çağrısı yaptıklarını ifade ederek, geçiçi ateşkesin kalıcı bir çözüme dönüştürülmesini diledi.

Rektörü Prof. Dr. Tuncer, “Kutsal mekânlara ve ibadethanelere sığınan insanların yaşamına son vermek ve bir inanışı hedef almak bir insanlık suçu olup, buna hiç kimse sessiz kalmamalıdır. Bu konuda rektörler olarak üniversitelerimiz girişimlerde bulunacak. Filistinli öğrencilere her konuda destek verilecek, yardım kampanyaları başlatılacak ve konuyu ülke ve dünya gündeminde tutabilmek ve unutturmamak için gerekli çalışmalar yapılacak” dedi. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akhan, “Hiçbir şekilde rektörler olarak İsrail’den gelen öğrencilere karşı cephe alma durumumuz yok. Sadece İsrail devletinin yaptığı zulme karşı sesimizi duyuruyoruz” diye konuştu.

BİLDİRİ BÜTÜN ÜNİVERSİTELERE GÖNDERİLDİ

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe de, “Bizim tarihimizde antisemitizm kesinlikle yoktur. Tepkimiz bu kadar zulme uğradığı bilinen bir milletin bugün kendisinin zalim olarak kadın, çocuk demeden zulme başvurmasıdır” derken, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Büyükberber ise, “Her yıl tekrarlanan bu zulmü uluslararası literatüre geçirmek için yüksek lisans ve doktora öğrencilerine bu konuyu çalışmalarını özendireceğiz” şeklinde konuştu. 

Bildirinin bütün üniversitelere gönderilip gönderilmediği sorusu üzerine Tuncer, bildirinin bütün üniversitelere gönderildiğini söyledi.

Prof. Dr. İnanç ise, üniversiteler arası kurulun mail grubundan haberleştiklerini belirterek, kurulun her toplantısının bu mail grubu üzerinden geldiğini anlattı.

İşte bildiriden satır başları

lİsrail’in masum sivilleri öldürmesi hiç bir zaman onaylanmaz. 

lSağlık hizmetinin sunumunun engellenmesi, sıhhat merkezlerinin bombalanması savaş suçudur ve İsrail savaş suçundan yargılanmalıdır.

lBM’nin binalarına sığınan kadın ve çocukların acımasızca katledilmesi hiç bir zaman onaylanmaz. 

lFilistinli öğrencilere ve akademisyenlere her türlü takviye verilecektir. Başta BM üyesi ülkeler olmak üzere İsrail’e sessiz kalan herkes bu zulme ortaktır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23