• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail’de asker kaçağı krizi

Yeniakit Publisher
2023-11-25 08:23:00 -
İsrail’de asker kaçağı krizi

İşgal Ordusu Askeri Savcılığının, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den itibaren aralıksız saldırılarının doğurduğu atmosferde asker kaçaklarına yönelik yaptırımları ağırlaştırmaya hazırlandığı bildirildi.

İşgalci İsrail ordu radyosunun haberine göre, Ordu Savcılığı ülkede zorunlu ve gönüllü yedek askerlik hizmetinden kaçanlara ek yaptırım getirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda, asker kaçaklarının daha uzun hapis cezasına çarptırılması, er rütbesine tenzil edilmeleri gibi önlemlerin hayata geçirilmesinin gündemde olduğu aktarıldı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den itibaren saldırıya geçmesiyle yaklaşık 350 bin kadar gönüllü yedek asker silah altına alınmıştı.

İşgalci İsrail'de kadınlar için 2 yıl, erkekler için yaklaşık 3 yıl zorunlu askerlik hizmeti bulunuyor. Zorunlu askerlik hizmetini tamamlayan askerlerin çoğu 41 yaşına kadar yıl içinde farklı sürelerle gönüllü yedek asker olarak talimlere çağrılıyor.

Bunun yanı sıra yüksek rütbeli asker ve komutanlar 41 yaşının ardından da orduda gönüllü yedek asker olarak görev yapmaya devam edebiliyor. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osman AYDIN

KORKAKLAR ÖNCE SILAHA SARILIR MUHIMMATI BITINCE KACACAK YER ARAR BU KAFIRLER HELE GOYUS GOYUSE HIÇMI HIÇ GELEMEZLER ÇUNKU ONLARDA O YUREK YOK YA PARAYA TAPARLAR YADA INSANI SATARLAR BUNLAR IÇIN EN UYGUN ZAMANDA KAÇMAK ON PILANDADIR AMA MUCSHITLERE GELINCE ONLAR MALLARINI CANLARINI ORTAYA KOYAR VATANLARINI ALLAH IÇIN SAVUNURLAR KURŞUNLARIN ÜSTUNE KOŞARAK GIDERLER ÖLUM KORKUSU YOKTUR ALLAH YOLUNDA ÖLÜRSEM ŞEHIT KSLIRSAM GAZI OLURUM DUŞUNCESI HEP YUREKLERINDE VARDIR IŞTE CESARET BURADAN GELIR SEFERE ÇIKAR ZAFERDE ALLAHTAN GELIR BIZNILLAH

Gültekin

BÜYÜK OLDUKLARININ SANIP KÜÇÜK VE BASİT HESAPLAR İÇİNDE OLANLAR, HAYALİ BÜYÜK OLAN ÇOCUKLARLA UĞRAŞIRLAR, KORKUNUN ECELE HİÇ BİR FAYDASI YOKTUR, İSRAİLLİ ASKERLERİN HALİ, "AVCININ TÜFEĞİNİE SİNEK KONUNCA HEDEFSİZ ATEŞLEMESİ " GİBİDİR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23