• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail savaş kararı verdi! ABD'den jet hızında cevap

Yeniakit Publisher
2024-04-15 23:41:00 - 2024-04-16 00:06:41
İsrail savaş kararı verdi! ABD'den jet hızında cevap

İsrail'in, İran'ın misilleme saldırısına karşılık verme kararı almasının ardından ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

İran'ın, İsrail'in suikastlarına misilleme olarak İsrail'e başlattığı hava saldırısının yankıları tüm dünyada sürüyor. İsrail Savaş Kabinesi, İran'ın saldırılarına karşılık verme kararı aldığını duyurdu.

'Dahil değiliz'

Kararını ABD vurgusu yaparak saldırıyı ABD ile koordine etme niyetinde olduğu duyuran İsrail'e Beyaz Saray'dan jet hızında yanıt geldi.

Kirby, "İsrail'in İran'a vereceği yanıta ilişkin karar alma sürecine dahil değiliz. İsrail hükümeti yanıt verip vermeyeceğine ve nasıl yanıt vereceğine kendisi karar verecek." dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarını önceden ABD'ye haber verdiği yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetti.

Kirby, İran'ın ABD'ye bu saldırıyı haber verdiği iddialarının "gülünç" olduğunu ifade etti.

Kirby, İran'ın bölgedeki ABD müttefiki ülkelere saldırıya ilişkin önceden haber verdiği yönündeki iddialara ise "İran bize hiçbir şekilde saldırının yeri ve zamanına ilişkin önceden uyarıda bulunmadı." diyerek yanıt verdi.

İran ne demişti?

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail’in, İran'ın çıkarlarına ve güvenliğine yönelik saldırılarını tekrarlamaya kalkması durumunda Tahran'ın bir sonraki eyleminin kesin, hızlı ve kapsamlı olacağı konusunda Beyaz Saray'ı uyardıklarını söylemişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali Rıza

Çoğu İsrail'e bile gelmeden imha edilen tesirsiz füze ve siha'lara bile sevinebilen mankurtlaşmış İran/Fars mezhepçilerine-takiyyecilerine duyurulur. Kankiniz-Ortağınız-Yoldaşınız İsrail, hediyelerinize karşılık hediye gönderecekmiş. Sizin gibi de koordinat ve saat bildirmeyecek, sürpriz yapacakmış. Çalgılarınızı hazır edin, bu cümbüş başka cümbüş olacak.

Gültekin

ABD, AB DEVLETLERİ VE İNGİLTERE GİBİ SÖZDE MEDENİ DEVLETLER İRAN'IN İSRAİL'E SALDIRISINDAKİ HASSASİYETLERİNİ, NİÇİN İSRAİL'İN FİLİSTİ'E VE GAZZE'YE SALDIRISINDA GÖSTERMEDİLER?, BU DEVLETLERİN TEK BİR AMACI VAR O DA MÜSLÜMANLARA, İSLAM'A DÜŞMANLIK YAPMAKTIR, FAKAT ÇOK SERT BİR KAYAYA ÇARPACAKLARINI NASIL GÖRMEZLER, MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİN TARİHİNİ ÇOK İYİ ANALİZ YAPSINLAR ONDAN SONRA KARŞIMIZA ÇIKSINLAR, MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİ VATANI İÇİN, BAYRAĞI İÇİN, İNANCI İÇİN CANINI SEVE SEVE FEDA EDEN BİR MİLLETTİR, ÇÜNKÜ ONUN İNANCINDAN "ÖLÜESEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ" HER İKİ UNSURUDA İNANCINDA ŞEREF SAYMIŞTIR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23