• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail Gazze'ye kara harekatını ertelemişti! Perde arkasında alçak plan

Yeniakit Publisher
2023-10-25 19:59:00 - 2023-10-25 20:03:32
İsrail Gazze'ye kara harekatını ertelemişti! Perde arkasında alçak plan

İsrail’in ABD’nin talebi üzerine Gazze Şeridi’ne yönelik başlatmayı planladığı kara harekatını ABD bölgeye hava savunma sistemleri kurana kadar ertelediği iddia edildi.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar 19’uncu günde devam ederken, İsrail’in ABD’nin talebi üzerine Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatını ertelediği iddia edildi. Wall Street Journal’ın ABD'li ve İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, İsrail’in ABD’nin talebi üzerine Gazze Şeridi’ne yönelik başlatmayı planladığı kara harekatını şimdilik ertelediği belirtilerek, İsrail'in harekatı erteleme konusunda Gazze Şeridi’ndeki sivillere insani yardım çabalarının yanı sıra rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik diplomatik girişimleri dikkate aldığı ifade edildi.

ABD askerlerine yönelik tehditlerin büyük bir endişe kaynağı olduğu aktarılan haberde, İsrail’in Gazze Şeridi’ne başlatacağı kara harekatının ABD askerlerinin hedef alınmasına neden olacağına inanıldığı ifade edildi.

ABD'den 11 hava savunma sistemi

Haberde, ABD’nin bölgeye yaklaşık 11 hava savunma sistemi konuşlandırmak için çalıştığı ve kara harekatının ertelenmesi yönündeki talebin bu nedenle yapıldığı aktarıldı. Söz konusu hava savunma sistemlerinin Irak, Kuveyt, Ürdün, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) konuşlandırılması bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kerem

İsrailin en güvendiği şey demir kubbe ve elektrik sistemleri. Elektrik santralinde çalıştım. Elektrik yoksa ülke çöker savunma haberleşme ,kamera ,radar sistemleri yavaşlar. Filistinliler israilin elektrik altyapısını çkertmeli.

Gerçek Gr şaşmaz İsrail

Ağaca yaslanma kurur...adama yaslanma ölür...ülkeye yaslanma vakti gelir o da yıkılır
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23