• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail-Filistin savaşı devam ederken Arap ülkelerinden Türkiye'ye kötü haber

Yeniakit Publisher
2023-10-26 07:56:00 - 2023-10-26 14:16:56
İsrail-Filistin savaşı devam ederken Arap ülkelerinden Türkiye'ye kötü haber

İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışma ortamının Arap ülkelerinden Türkiye'ye olan rezervasyonlarını düşürdüğü öne sürüldü.

Pandemiden bu yana zor zamanlar geçiren turizm sektöründe sorunlar bitmiyor. Yaz sezonunu yüzde 55 dolulukla geçiren sektör kışa hazırlanırken bu kez de Ortadoğu’da yaşanan savaşın endişesine düştü.

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre ağırlıklı olarak Ortadoğu’dan ziyaretçi alan Türkiye’de rezervasyonlar şimdiden yüzde 20’ye yakın düştü. Turizmcinin korkusu yeni hareketlenmeye başlayan Uzakdoğu pazarının durması.

Turizmcilerden gelen bilgilere göre Türkiye’de kış turizminin önemli noktalarından olan Kapadokya’da da iptaller başladı. Bu yıl beklenen hedeflere ulaşamadıklarını söyleyen Kapadokya Turizm Otel Yöneticileri Derneği Nazif Demir, “Kış için savaşın seyrini görmemiz gerekiyor. Turizm pamuk ipliğine bağlı. Yaz sezonunda Kapadokya, Antalya bölgesine göre daha şanslıydı. Otellerde yüzde 55-60 dolulukları gördük. Ama biz yüzde 85 bekliyorduk” dedi.

Çatışmaların başlamasıyla satışlarda sert bir fren yaşandığını da belirterek şöyle konuştu:

“Şu anda yüzde 15-20 arası bir iptal var. İnsanlar kararsız. Bizim 2024’te Japonya ile ilgili beklentilerimiz çok yüksek. Çin yılbaşı da şubata denk geliyor, ciddi bir yoğunluk bekliyoruz. Umarız çatışmalar bir an önce kesilir.”

İstanbul'da rezervasyonlarda yüzde 10'luk düşüş var

İstanbul’da dolulukların diğer bölgelere göre çok daha yüksek ancak beklenenin altında olduğunu belirten İstanbul Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlter Ergenç ise Türkiye’nin ucuz ülke kategorisinden çıktığını söyledi. Ergenç, “Şu anda İstanbul’da doluluklar yüzde 60 seviyelerinde. Bölgesel sorunlar devam ediyor, rezervasyonlarda yüzde 10-14 arası bir düşüş var ama biz iyimseriz. 1-2 ay içinde yeniden düzelme bekliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

543

rabbim arap ülkelerindeki rejimleri başlarına geçirsin amin yemişim paranızı

Emekli

Felaket tellali gibisin turizmde bizden baska g8decekbyerleri yok donem donem bu zaten boyle olur ama sizler korku empoze ederek devrani dondurme odaklisiniz sizin talimat akdun8z yer oyle sozledibsiz yazdin8z gazete oldugunuzu zannetmeyin yandas
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23