• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail, dünyaya nefret tohumu saçıyor

Yeniakit Publisher
2014-07-19 08:21:00 - 2014-07-18 22:12:55
İsrail, dünyaya nefret tohumu saçıyor

İsrail’i saldırganlığından vazgeçmeye çağıran Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “İsrail’in kural tanımazlığı sadece Filistin’e değil bütün dünyaya nefret tohumu saçıyor” dedi.

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını kıldığı Tarabya Merkez Camisi’nde kıldı. Çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, İsrail’in saldırıları üzerine masum çocukların kumsallarda bütün dünyanın gözü önünde öldürülmeye devam ettiğini belirterek, “İsrail’i bir kez daha ikaz ediyorum. Bu saldırganlığı ve bu tırmanmayı durdurmazsa çok daha büyük olaylar gebedir. Çok daha büyük olaylar, çok daha büyük şüphesiz ki neticeler doğuracaktır” dedi.

Gül şunları söyledi. “Özellikle İsrail’in bu kural tanımaz saldırganlığı sadece Filistin’de değil dünyanın her tarafında da nefret tohumlarını saçmakta. “Bir tarafta yaşanan insani acılar, bir tarafta zulüm ve saldırganlık bir an önce durması gerekir. Güvenlik Konseyi’ni, çok acil bir şekilde İsrail’in saldırganlığını durdurmaya dair çok kuvvetli bir tedbir ve açıklama yapmaya davet ediyorum.” Mısır ve İsrail’in Türkiye’nin ateşkesi engellediği yönündeki iddialarına ilişkin soru üzerine de Gül, “Yapılan konuşmalar, ikna turları bütün bunlar dünyanın gözü önündeyken bunu Türkiye’ye karşı bir suçlama olarak yöneltmeyi çok büyük bir vicdansızlık olarak görüyorum. Türkiye en kısa süre içerisinde kalıcı bir ateşkesin sağlanması uğrunda yoğun bir çaba sarf etmektedir” dedi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Gül, Ukrayna’da, Malezya Havayolları’na ait uçağın düşmesi olayına da değinerek, “Ayrıca Ukrayna’da düşürülen Malezya uçağında hayatını kaybeden herkesin ailesinin acılarını paylaştığımız gibi ait oldukları bütün milletlere de başsağlığı diledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle iki günlük ziyaret kapsamında İstanbul’a gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas , Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile diğer ilgililer tarafından karşılandı.

TÜRKİYE’NİN DESTEĞİNE TEŞEKKÜR

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Gül’le ortak bir basın toplantısı düzenleyen Filistin Devlet Başkanı Abbas; “Birleşmiş Milletler’deki çabalarımıza ilişkin olarak Türkiye’nin bize vermiş olduğu destek ve üstlenmiş olduğu rol, gerçekten onur verici bir rol” dedi.

Abbas, “Ben şunu izah etmek istiyorum ki; Ekselanslarının bütün buyurduklarına tıpa tıp biz de katılıyoruz. Çünkü görüşümüz birdir, vizyonumuz birdir, çıkarlarımız birdir. Bu münasebetle Ekselanslarına bizi kabul ettikleri için teşekkür ettikten sonra aynı zamanda Türk hükümetine bize vermiş olduğu destekten dolayı da teşekkür ediyorum” dedi. Abbas, “Tabii bizler de tıpkı diğer dünya milletleri, halkları gibi bir bağımsız devletimizin olmasını talep etmekteyiz ve istemekteyiz. Her iki yılda bir biz böyle olaylara ve yıkımlara maruz kalıyoruz” dedi.

‘İsrail kitlesel katliam peşinde’

LEFKOŞA - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları hakkında, “İsrail halkı maalesef Filistin halkını ezmeye devam ediyor. Özellikle hava harekatından sonra kara harekatının başlaması direkt kitlesel öldürmelere olacağının habercisidir” dedi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, yaşanan katliama dünyanın neden sessiz kaldığını anlamakta güçlük çektiğini de belirterek, şunları söyledi: “Türkiye’nin dışında ses veren herhangi bir ülke göremiyoruz. Ne Avrupa Birliği’nden ses çıktı ne de ABD’den. Oysa ki yokluklar içerisinde mücadele eden bir Filistin halkı ve onları yıllardan beri ezmeye çalışan İsrail hükümeti ve yöneticisi var. Bunlar çok yanlış şeylerdir. Sadece Türkiye’nin ses çıkarması, Filistin halkını koruması olumlu sonuç almaya yeterli olmayacak. Diğer büyük devletlerin de bu çağda füzelerle ve tanklarla Filistin halkını ezen İsrail’e dur demesi lazım.”    

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23