• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsmailağa Cemaati'nden açıklama! 'Cemaatimize mal edilemez'

Yeniakit Publisher
2023-01-05 23:01:00 - 2023-01-06 00:11:14
İsmailağa Cemaati'nden açıklama! 'Cemaatimize mal edilemez'

İsmailağa Cemaati'nin avukatı Esad Gökdemir, son dönemde bazı isimlere açılan davalara ilişkin açıklama yaptı.

 Yeniakit.com.tr 

İsmailağa Cemaati adına açıklamada bulunan Avukat Esad Gökdemir, bazı kişilerin İsmailağa cemaatinini uslübuna aykırı hareketlerde bulunduğunu belirterek, bu kişilerin İsmailağa ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini söyledi.

"Mahmud Efendi Hazretlerimizin sünnet-i seniyyeye bağlılığı yaygınlaştırmak gayesiyle üzerinde hassasiyetle durduğu İslami kisvenin cemaatimizle özdeşleşmiş olması büyük bir şeref vesilesidir." diyen Gökdemir, "Bununla birlikte bu durum istismarı da beraberinde getirmektedir. Başta internet olmak üzere, çeşitli ortamlarda şalvar, cübbe, sakal, çarşaf ile ortaya çıkan bir kısım oluşum ve şahısların dil, anlatım, üslup ve bazı uygunsuz davranışları sebebiyle camiamız töhmet altında kalabilmektedir." ifadelerini kullandı.

Esad Gökdemir, açıklamasına şöyle devam etti:

Mahmud Efendi Hazretlerimizin usulü ve öğretmiş olduğu hassasiyetlere aykırı söz, fiil veya davranışlar, asla cemaatimize mal edilmemeli, bunların sadır olduğu şahıslar, kisvesi ne olursa olsun camiamızla ilişkilendirilmemelidir. İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfımız, söz konusu benzerlik sebebiyle cemaatimizle ilişkilendirilen, kimliğimize ve hizmetlerimize zarar veren şahıslar hakkında gerekli hukuki işlemleri başlatıp takipçisi olacak ve attığı adımlar hususunda kamuoyunu bilgilendirecektir.

Açıklamada, İsmailağa Cemaati ve Mahmud Ustaosmanoğlu'nu temsil niteliğine sahip beyan ve açıklamalar için sadece vakıfa ait internet sitesi ve kurumsal sosyal medya hesaplarının takip edilmesi gerektiği belirtildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Param yok dedim 2 yıl önce,,

Yorumu görünce bu arkadaş kimse tam yerinden ve olaylari net anlatmiş.  

Yusuf Yunus Nuhhan

İçinize sızan dış odaklı ingiliz ve irancıları bulun yoksa fitne ye düşüp muridlerinize fitne zamanı konuşulmaz diyen imamı rabbani hz.lerini hatırlayın ki emir verin agzı olan konuşmasın. Bu işlerde her türlü Allahın ilmini bilen şeytan, ki muridlerinize saldırip konuşturtacak cemaati yok edirecek, icinize sızan alimim diyen hocayım diyen le birlikte tüm müslümanlara zirayet edecek tir. Gaibi Allah bilir, birde bildirdigi kullar bilir. Kendi aranızda bile fitne anı yorum yapılmaz dua edilir bunu cemeatinizin muridleri cabuk unutmuşlar. Sohbetlere ara vermeyin soru sormalarinada izin vermeyin. Beyazıt camide tüm muridlerinizle birlikte sabah namazlarinı kilar iseniz bu fitneden hızlıca kısa zamanda kurtulursunuz. Beyazıt camiyi unutmayinız. Ihmal etmeyin muridlerinize beyazıt cami temizligi yapmaya görev verinki elleri calışsın dilleri deyil. İsmail Agada herkes alimmiş gibi davranmayı bıraksın hocaların kibri bilgiçligi muridi ve cemaatinizi yakip bitirecek. Ayetin nazil olma hadisi şerifin sebebini bilmeyen ler icinizde cok ve sokakda fetva verir hale getiren etken ne kibir. Herkes ğörevini bilecek şeytanlaşmış kibrini ilimle bagdaştıranlar, kendine getirin. ALLAH MUHAMMED aşkına diye birisi yardim istese ne yapilır bu söylemle isteyenden,, kacan,,,!!! hocalariniz oldugu muddetce bunlar temizlenmeden bu cemeati ayakda tutmaniz ancak rahmetli Mahmud Efendi Hz.lerin sözünü dersini dinlemiş allah rizası icin kalbi dolu biri gelmedikce gidişatınız zor. Hocalarınızın derdi dünyaliktada rahat etme ise, yazık mahmut efendi hz. Mahşerde yakasından tutacak unutmayin. Unutmayınki tost yesende cıkan aynı köfte yesende cıkan ayni nerde cıkar tuvalette, kokusu nerde cıkar bu lokmalar helal mi harammı diye. Ahir zaman söylemi fitnecilerin işi Ahir zamanda ne ezan okunur nede kuran şimdi ahir zaman deyil kulun nefsin şeytanın avutması yoldan cikarma oyunu kendinize gelin dedim ya Ayetlerin geliş sebebini bilmeyen olayların hadisi şerifin olayıni sebebini bilmeyen kurandan bahsetmesi ve hadisi serifi aciklamaya kalkmasinda seytan rahatmı durur. Bu hocalarinızın agzını tutturunki arapca bilen alim olsa idi suriyede, lubbanda iranda, ırakda, vs. yahudi ve hiristay hala olmazdı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23