• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsmail Demir’den CENK ve TAYFUN açıklaması

Yeniakit Publisher
2022-11-04 17:36:00 -

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Roketsan tarafından geliştirilen "TAYFUN" ve "CENK" Füzeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

Endonezya’da 2-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Indo Defence Savunma Sanayii Fuarı’nda bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, SavunmaSanayiST.com’un sorularını yanıtladı. Demir, Roketsan tarafından geliştirilen TAYFUN ve CENK balistik füzeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Demir tarafından yapılan açıklamada, "CENK ve TAYFUN, aslında bizim için yeni değil, uzun zamandır gündemimizde olan konular. Bunlar, ürün haline geldikçe ortaya çıkacaklar. Bu konuda muhtelif kabiliyetler, tepki sistemleri, menziller ve faydalı yüklerle ilgili çok sayıda çalışma yapmak gerekiyor bunlar da yapılıyor. CENK de bunlardan birisi. İnşallah onu da gündeme geldiğinde hep birlikte göreceğiz" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan SavunmaSanayiST.com’un, "Yunan savunma basını, TAYFUN’un teknolojisini Türkiye yabancı ülkelerden alıyor. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu esprili bir şekilde yanıtlayan Başkan Demir, "O zaman çok mutlu olabilirler çünkü yurt dışından aldığımız her şeyi kısıtladıkları için onlardan endişe etmelerine gerek kalmayacak" dedi.

SavunmaSanayiST

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

432

bizim savunma projeleri hiç yerli değil neden çünkü kaliteli mühendis yetiştiremiyoruz

osmanli

Hani yurt disindan aliyoruz ya, ozaman onlarda o ulke veya ulkelerle konussun ve alsinlar. bunu yapabilen ulke sayisi bir elin parmaklarini gecmiyor. Hey yavrum hey!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23