• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İslamofobi’ye karşı sesinizi yükseltin

Yeniakit Publisher
2015-01-03 08:08:00 - 2015-01-03 08:46:08
İslamofobi’ye karşı sesinizi yükseltin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Dolmabahçe Ofisi’nde gayrimüslim azınlık cemaatlerinin temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de hazır bulunduğu programda konuklarına hitap eden Davutoğlu, İslamofobi’ye dikkat çekerek, “İslamofobiye karşı sesimizi yükselttiğimizde inançlara yönelik ayrımcılığa karşı durmuş oluruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ - Gayrimüslim azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı konuşmada İslamofobi’ye dikkat çekti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Dolmabahçe Ofisi’nde gayrimüslim azınlık cemaatlerinin temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de hazır bulunduğu programda konuklarına hitap eden Davutoğlu, İslamofobi’ye dikkat çekti. Son zamanlarda Avrupa’da camilere yönelik yapılan saldırıları işaret eden Davutoğlu, “İslamofobiye karşı sesimizi yükselttiğimizde inançlara yönelik ayrımcılığa karşı durmuş oluruz” diye konuştu.

ÖTEKİLEŞTİRMEYE KARŞI ORTAK SES

Evrensel ilkeleri, Türkiye’de eşit vatandaşlık kavramı çerçevesinde yaşatmaya özen gösterdiklerini kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi: “Hiçbir zaman biz yurttaşlarımız arasında, yurttaşlık temel ilkesi etrafında bir fark gözetmedik, gözetmeyiz. Hangi dini, mezhebi, etnik temelden gelirse gelsin bütün yurttaşlarımızın canı, malı, ırzı, aklı, namusu bizim için azizdir ve bütün dinler de azizdir. İnsan onurunun korunması, canının korunması, aklın, neslin korunması, dinin korunması bütün geleneklerin kabul ettiği evrensel ilkeler. Bu evrensel ilkeleri eşit vatandaşlık kavramı etrafında modern, çağdaş devletin ana esaslarından biri olarak yaşatmaya özen gösteriyoruz. Onun için iktidarlarımız süresince her zaman bu vatandaşlarımızın bu haklardan istifade etmeleri yönünde çok ciddi adımlar attık. Vakıf mallarının iadesi ile son dönemde çok somut hale gelmiş olan bu eşit vatandaşlık ilkesi bundan sonra da en temel şiarımız olacak. Eğer otantik kültürler olarak, dini gelenekler olarak bu topraklarda ortak bir ailenin parçasıysak ki öyle, eşit vatandaşlık ilkesi etrafında bir araya gelmişsek ki yine öyle, aslında bu güzel beraberliği bir evrensel mesajla taçlandırmak lazım. O da; bütün dünyaya hangi türden olursa olsun her tür ötekileştirmeye, her tür baskı ve zulme karşı ortak sesimizi de duyurmak lazım. İstanbul’dan bu mesajın yükselmesi çok önemli.”

Davutoğlu, Tüm İslam aleminin Mevlit Kandilini de kutladı.

CUMA NAMAZINI SİNANPAŞA’DA KILDI

Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu, cuma namazını Beşiktaş çarşı içindeki Sinan Paşa Camisi’nde kıldı. Davutoğlu’na, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da eşlik etti. Sinan Paşa Camisi’nde cuma namazını, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırdı. Davutoğlu namaz çıkışında vatandaşları selamladı, bazılarıyla sohbet etti.  Başbakan Davutoğlu’na cami çıkışında Mevlid Kandili dolayısıyla “kandil simidi” ikram edildi. Davutoğlu, simidin tadına bakarken, yanındaki kabine üyelerine de ikram etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23