• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İSLAM ORDUSU KURULMALI

Yeniakit Publisher
2014-01-27 11:54:54 - 2014-01-27 12:01:55
İSLAM ORDUSU KURULMALI

Emrullah İşler’in Başbakan Yardımcısı olmasıyla boşalan İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Türk Grubu Başkanlığı’na getirilen Orhan Atalay, ilk açıklamasını Akit’e yaptı. Atalay, Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasında meydana gelen karışıklıklara dikkat çekerek, buralara müdahale etmek için İslam ülkelerinin kendi askeri gücünü oluşturması gerektiğini kaydetti.

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Türk Grubu Başkanı Orhan Atalay, Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasında meydana gelen karışıklıklara dikkat çekerek, buralara müdahale etmek için İslam ülkelerinin kendi askeri gücünü oluşturması gerektiğini kaydetti. İslam ülkelerinin kendi aralarında ortak bir pakt altında bir askeri güç, bir siyasi güç oluşturmasının artık elzem olduğuna vurgu yapan Atalay, bu gücün İslam coğrafyasında oluşabilecek sorunlara anında müdahale etmesi gerektiğini dile getirdi.

BATILILAR KENDİ TOPRAKLARINDA SAVAŞ İSTEMİYOR

Emrullah İşler’in Başbakan Yardımcısı olmasıyla boşalan İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Türk Grubu Başkanlığına getirilen AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, ilk açıklamalarını Yeni Akit’e yaptı. İslam ülkelerinin İslamla ilişkilerinin İslami olmadığını söyledi. İslam ülkelerinde siyasi, askeri gücü elinde bulunduranların İslami bir kimliği hak etmediklerini belirten Atalay, batılı ülkelerinin kendi sınırlarını belirledikleri ülkelerin başına kendi adamlarını atadıklarını kaydetti. Sömürgeci güçlerin İslam devletleri arasında hudut ihtilafı bırakarak sorunlar oluşturduklarına dikkat çeken Atalay, karanlık güçlerin İslam ülkelerine demokrasinin yerleşmesini istemediklerini, buralardaki anti demokratik yönetim biçimlerini desteklediklerini dile getirdi. Batılıların savaş istemediği toprakların kendi toprakları olduğunun altını çizen Atalay, bu güçlerin diğer ülkelerde savaşları körüklediklerini belirtti. Dün Bosna’da, Çeçenistan’da, Sudan’da görülen manzaraların bugün Suriye’de tekrarlandığının altını çizen Atalay, “İslam ülkeleri üzerinde oynanan bu oyun bugün de yarın da bitmeyecek gibi gözüküyor. Çünkü biz ‘Batılı devletler İslam bünyesinden elini çeksinler’ diyoruz fakat kendimiz aktif olup karşı oyun kurmak yerine pasif kalıp onların ekmeğine yağ sürüyoruz. Onların oyunlarına engelleyecek karşı oyunlar kurmuyoruz. Dolayısıyla onlar kendi yazdıkları oyunu oynuyorlar. Batılılar için bir damla petrolün bir damla kandan daha değerli olduğunu insanlık 100 yıldır tecrübe ediyor ve bunu her gün yaşıyor.

MURSİ, DARBEYLE GÖREVDEN ALINDI

Batılıların bu insafsız oyunlarına karşı İslam dünyasını kendine getirmek için son bir asırdır İslam alimlerinden şairlere, düşünürlerden siyasilere kadar çok ciddi fikri çabaların ortaya çıktığını görüyoruz. Bu fikri çabaların öncülüğünü yapan Mısır’ın hali ortada. 100 yıldır İhvani Müslimin Mısır’da ve diğer İslam ülkelerinde çok ciddi gayretler ortaya koydu. Ama gelinen bu noktaya baktığımızda seçilmiş bir lider olan Mursi, karanlık güçlerin oyunları sonucunda bir darbeyle görevinden indirildi” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23