• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İslam Memiş'ten yeni tahmin geldi: Elinde altın ve doları olanlar Bayram sonrası bunu yapsın

Yeniakit Publisher
2023-07-02 17:11:00 - 2023-07-02 21:37:02
 İslam Memiş'ten yeni tahmin geldi: Elinde altın ve doları olanlar Bayram sonrası bunu yapsın

Altın fiyatlarında ons değerinde gözlemlenen değişime göre dalgalı bir seyir izliyor. Ekonomist İslam Memiş ise piyasalara ilişkin yeni tahminini kamuoyu ile paylaştı. Memiş, elinde altın ve doları olanların beklemede kalması gerektiğini söylemişti, yeni tahmin geldi. Elinde altın olanlar aman dikkat, piyasa çalkantılı ve durulacak gibi durmuyor. İslam Memiş, bayram sonrası altın için tavsiyelerde bulundu. İşte gram altın için flaş 'dolar' uyarısı!

Altın yatırımcıları altında son dakika gelişmelerini yakından takip ederken aynı zamanda altın ve para piyasaları uzmanlarının yapmış oldukları tahmin ve önerileri de yakından takip ediyorlar. Son zamanlarda ekonomistler bu yılki tahminlerini düşürmeye başlarken 2024 yılı için altının değer kazanacağı yönünde tahminlerde bulunuyorlar. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise bayram sonrasında rekor altın tahmininde bulundu. Dolardaki artış ve onstaki düşüş sonrası altın fiyatlarının yönü merak konusu. Dolardaki yükselişin devam etmesi durumunda gram altının yıl sonu ne olacak merak konusu.

Ekonomist İslam Memiş altın için yeni bir tahminde bulundu. Şu sıralar 1500'ün üzerine çıkan altın ile ilgili gram altınının tercih edilmeyeceğini söyleyen Memiş altın ile ilgili öneri ve tahminlerini sıralamaya devam etti.

BANKALAR TESTTEN GEÇİYOR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ABD'nin büyük bankalarının küresel piyasa şokuna karşı test edildiğini söyledi. Credit Susisse'in batması ve ABS tarafından satın alınma sürecinden de bahseden Memiş FED'in bu sonuçlarını piyasalar kapandıktan sonra açıklandığını söyledi. 2023 yılında tam 23 banka test edildi. 20196 yılında ise 100 miyar dolar ile 250 milyar dolar arasında varlığı bulunan bankaların iki yılda bir test edilmesine izin verme kararının alındığı biliniyor diyen Memiş açıklamalarına şöyle devam etti;

"2023 testleri, Silicon Valley Bank ve diğer iki kredi kuruluşunun başarısız olduğu bilinmekte. Yüksek ve değişken faiz oranları, mortgage kredilerinin ödenmesinde soruna neden oluyor. İkinci bankacılık krizi yaşanması halinde hükümetin müdahale etmeyeceğini göreceğiz. Çünkü ABD'de küçük sermayeli zayıf şirketlerin ayıklanmasını istiyor. Küresel finansal piyasaların durumu zaten iyi değil. En küçük haber karşısında yatırımcı ürküyor, piyasaya satış geliyor." şeklinde ifadelere yer verdi.

MUTLAKA PATLAK VERECEK

Ayrıca bu yılın kaçınılmaz iki sorununa değinen Memiş mortgage ve bankacılık krizinden de bahsetti. Şu anda idare edilse de bir yerden mutlaka patlak verecek diyen Memiş küresel borsalarda yılın ikinci yarısında sert satışların yaşanabileceğini dile getirdi. Bankacılık sektöründe hissesi olanların dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.

ÖNCE DOLARI BEKLEYİN

Gram altının rekor seviyelere ulaştığını dile getiren Memiş satın almayı düşünenlerin bu sevileri dikkate alması gerektiğini bildirdi. Dolarda düşüş beklenirken dolar euro paritesinde fırsat sunulabilecek bir düşüş yaşandığını söyleyen Memiş gram altının dolar TL kuru ile ilişkili olduğunu ve şu anda alım için uygun seviyelerde olmadığına dikkat çekti. Memiş dolar kurudaki düşüşün ardından gram altının da alım fırsatı sunabileceğini söyledi.

Piyasada her zaman fırsatların olacağını söyleyen Memiş gram altının ikinci bir zirveye doğru hareket ettiğini ve 1650 TL seviyesine ulaşmasını beklediğini de açıkladı.

İlginizi çekebilir→ Necmettin Batırel'den altında olay lira çıkışı, yeni dolar öngörüsü: Dolar-TL’de yaz-kış farkı, son tahmin→ TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş

İşiniz gücünüz ortalığı karıştırmak dolar 30 tl yok dolar düşecek kahrolsun abd de doları da bu milleti biraz rahat bırakın bizim paramız tl

Mert

Sizin okurlarımıza hiç mi saygınız yok . Yapılan yorumlara rağmen aynı adamı yayınlıyorsunuz . Bence akit İnternet sitesini yöneten 3.5 çocuktan başkası değil
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23