• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İslam Dünyası liderleri Erbakan için geliyor

Yeniakit Publisher
2013-02-28 20:18:00 - 2013-02-28 20:18:33
İslam Dünyası liderleri Erbakan için geliyor

Nahda Hareketi Lideri Gannuşi’den Müslüman Kardeşler Genel Başkanı Muhammed Bedii’ye kadar çok sayıda İslam Dünyası lideri, 2-3 Mart tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek “Uluslararası Erbakan Sempozyumu” için Türkiye’ye geliyor.

AKİT / ANKARA
Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının ikinci yılında, Türkiye genelinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılıyor.
Erbakan haftası etkinlikleri çerçevesinde, düzenlenecek en önemli etkinliklerden biri, Uluslararası Necmettin Erbakan Sempozyumu olacak. “Yeni bir dünya ve Erbakan” konulu sempozyum 2-3 Mart tarihleri arasında, Ankara, MEB Şûra salonunda gerçekleştirilecek. Sempozyuma İslam ülkelerinden de çok sayıda lider katılıyor.
Tunus’tan Nahda Hareketi Lideri Raşid El Gannuşi, Mısır’dan Müslüman Kardeşler Genel Başkanı Prof. Dr. Muhammed Bedii, Pakistan’da, Cemaat-i İslami Genel Başkanı Seyyid Münevveh Hasan, Malezya’dan İslam Partisi Genel Başkanı Abdulhadi Avang, Kuveyt’ten Uluslararası Öğrenci Birliği Genel Sekreteri Mustafa Tahhan’ın yanı sıra Filistin, Moritanya, Yemen, Irak, Sudan, Ürdün, Lübnan gibi birçok İslam ülkesinden temsilci, sempozyumda Erbakan’ın İslam dünyası için yeri ve önemini anlatacak.
GÜL DE DAVET EDİLDİ
Sempozyuma, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmaz üzere Türkiye’den de birçok devlet adamı, siyasetçi ve akademisyen davet edildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü bizzat ziyaret ederek davet mektubunu iletti.
Altı ayrı oturum şeklinde gerçekleştirilecek sempozyumda; “Erbakan ve İslam Dünyası’nın uyanışı”, “Erbakan’ın İslam Dünyasına Hizmetleri”, “Erbakan’ı anlamak”, “Akademik Çalışmalarda Erbakan”, “Erbakan ve İslam Birliği”, “Mevcut Dünya Düzeni ve Erbakan” başlıkları ele alınacak. İslam Dünyası’ndan gelen temsilciler bu başlıklar altında merhum Erbakan’ı anlatacak.
TÜRKİYE GENELİNDE ETKİNLİKLER     GERÇEKLEŞTİRİLECEK
İlki geçen yıl gerçekleştirilen Erbakan Haftası etkinliklerinin bu yılki planlaması için Saadet Partisi Genel Merkezi yoğun bir mesai harcadı. Parti bünyesinde Erbakan Haftası etkinlikleri için özel bir komisyon oluşturuldu. Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada; Ankara’da gerçekleştirilecek sempozyumun yanı sıra Türkiye genelinde de konferanslar, fotoğraf sergileri, mevlid, hatim duası gibi yüzlerce ayrı etkinliğin gerçekleştirildiği duyuruldu.
Açıklamada şöyle denildi: “Bu etkinlikler için tüm il ve ilçe teşkilatlarımız, gençlik kuruluşlarımız, kadın kollarımız, Milli Görüşçü kuruluşlar yoğun bir hazırlık gerçekleştirdiler. Milletimizi etkinliklerimize davet ediyoruz.”
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23